València CF – FC Barcelona: La cinquena final de Copa consecutiva ja és aquí! (0-2)

València CF – FC Barcelona: La cinquena final de Copa consecutiva ja és aquí! (0-2)

Un gol de Coutinho i un de Rakitic serveixen als blaugranes per tornar a superar el conjunt xe, aquest cop a Mestalla, i rematar la classificació per a una nova final de la competició del KO que disputaran davant el Sevilla

La cinquena final de Copa consecutiva ja és aquí! Una fita mai assolida per cap altre club en tota la història de la competició. El Barça tornarà a disputar la final de la seva competició favorita –la novena de les últimes onze-, de la qual n’és l’absolut Rei amb 29 títols a les seves vitrines, tres dels quals de manera consecutiva els últims anys. Quan es parla de la Copa s’ha de fer obligatòriament del Barça, que ha tancat l’eliminatòria de semifinals a Mestalla gràcies a un gol de Coutinho, que s’ha estrenat com a golejador blaugrana, i de Rakitic a les acaballes del partit (0-2).

Seria una semifinal complicadíssima, més enllà del resultat global de l’eliminatòria. Després de la victòria per la mínima al Camp Nou amb un gol de Suárez, els de Valverde sabien que Mestalla exigiria el màxim. En un ambient de gala a les graderies, el Barça ha sabut aconseguir el domini en els primers compassos del partit davant un València molt més atrevit que a l’anada. Marcelino sacrificava el seu 4-4-2 habitual per jugar amb un 4-3-3 amb una pressió elevada a dalt. Els blaugranes van saber superar-ho i van portar el pes del partit, amb un Messi estel·lar. No va abaixar mai el ritme l’astre argentí, creador de joc i desequilibrant va ser un autèntic mal de cap per a la defensa valencianista, obsessionada a frenar-lo a base de faltes, fins i tot sortejades amb molta classe i brillantor per Messi, capaç fins i tot de tirar una sotana a Gayà al mig del camp.

El ‘10’ blaugrana és l’epicentre del joc, crea espais, regateja i desespera qualsevol opció tàctica del rival. Davant aquesta versió imperial de Messi, poc a fer tenia un València que va saber aguantar la primera meitat i en la qual també van replicar a base de la seva principal arma: el contracop. Té jugadors ràpids el conjunt de Marcelino amb Vietto, Zaza i Rodrigo, que va tenir la més clara abans del descans amb una rematada de cap al travesser, replicada més tard per un xut de Messi que es va escapar per poc.

Estrena golejadora de Coutinho

Va ser clar el missatge de Valverde en la prèvia i sabien els culers que per sentenciar el pas a la final es necessitaria com a mínim un gol a Mestalla. I l’han trobat ràpid a la represa amb un autèntic golàs de Coutinho, introduït per Valverde al descans, golejador per primera vegada amb el Barça. Un gol que s’ha gestat amb una maniobra de geni de Suárez, que després de deixar assegut a Garay l’ha posada al segon pal perquè el mag brasiler s’estirés amb tot per creuar-la exquisidament al pal oposat de Jaume. El gol ha fet molt de mal al València i el partit s’ha tenyit absolutament de color blaugrana.

Dominarien els culers la segona meitat, amb un Luis Suárez imperial i lluitador en totes les zones ofensives. El València intentaria empatar el duel per tenir alguna esperança de remuntada, però Piqué i Umtiti estaven inexpugnables i Cillessen imbatible amb una mà espectacular a un xut de Gayà des de l’àrea petita. Valverde donaria entrada a Yerry Mina, que ha jugat els seus primers minuts com a blaugrana. Amb els de Marcelino ja tocats, Suárez ha aprofitat un regal de la defensa valencianista per assistir a Rakitic, que ha definit a la perfecció per fer el 0-2 i sentenciar la cinquena final de Copa consecutiva que jugaran davant el Sevilla. El FC Barcelona vol continuar fent història a la seva competició favorita. La final ens espera!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut