Valverde i Unzué, de companys a rivals 30 anys després

Valverde i Unzué, de companys a rivals 30 anys després

Els entrenadors del FC Barcelona i del Celta de Vigo van coincidir a les files blaugrana durant dues temporades i aquest dimarts s’enfrontaran en partit de Lliga

Valverde i Unzué van aterrar al FC Barcelona la mateixa temporada, la 1988. Van ser dos dels fitxatges de l’era Johan Cruyff a la banqueta culer. Extrem i porter van defensar els colors blaugrana durant dues campanyes, la 1988/89 i la 1989/90. Després d’haver guanyat una Recopa i una Copa del Rei, els camins de Valverde i Unzué es van separar. I, de fet, des de la seva marxa com a jugadors del Barça només han coincidit com a rivals.

Ambdós tècnics es coneixen molt bé, van forjar una gran amistat durant la seva etapa al Barça i els elogis són mutus. “Unzué és un estudiós, i el fet que tingui un coneixement intern de l’equip fa que sigui un avantatge”, va declarar Valverde en la roda de premsa prèvia al Barça-Celta de Lliga de la primera volta. Recordem que el tècnic navarrès va ser el segon entrenador blaugrana durant tres temporades (2014-2017), i també entrenador de porters del primer equip (2003-2010). “Continua sent una persona fantàstica i un amic”, va dir Unzué sobre Valverde en la prèvia del mateix matx.

Aquest dimarts el partit entre el Celta i el FC Barcelona (21.00 hores) serà un nou retrobament entre dos excompanys, però com a defensors de banquetes rivals. A més, serà el quart enfrontament entre Valverde i Unzué aquest any. Prèviament es van veure les cares en dos partits de Copa del Rei, en els vuitens de final que van certificar el pas dels culers, i en un de Lliga. El balanç va ser de dos empats i una victòria. Així doncs, el matx de la jornada 33 no serà una empresa fàcil per als de Valverde, sinó un partit de respecte entre dos exintegrants de la plantilla del Barça de les temporades 1988/89 i 1989/90. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut