Solidesa garantida

Solidesa garantida

El Barça continua millorant les seves dades defensives aquesta temporada, deixant al Madrid sense cap xut a porta per primera vegada des del 2010

La clau principal de la victòria del Barça al Santiago Bernabéu a l’anada de les semifinals de la Copa del Rei va ser la solidesa defensiva. Els blaugranes van aconseguir que el Madrid no xutés a porta en tot el partit, cosa que no passava des del 2010. Amb un gran bloc defensiu que va dissoldre l’atac madridista evitant que algun dels seus jugadors s’acostés amb perill a la porteria de Ter Stegen.

Cap tir a porta en contra

Els blancs van rematar fins a 13 vegades de les quals sis van anar fora, mentre que la resta van ser bloquejades per defenses culers. Ter Stegen no va haver de fer cap aturada. Aquesta solidesa defensiva és la tònica principal del Barça aquesta temporada, sobretot a la Lliga, on només ha rebut vuit gols en 23 partits. Però tampoc és el primer cop aquest curs que els blaugranes acaben un partit sense haver concedit cap xut a porta del rival, és el tercer.

Estic content per la feina i la solidaritat de l'equip en defensa

Xavi, després de la victòria al Bernabéu

A més de la victòria al Santiago Bernabéu, els homes de Xavi Hernández van rebre 0 xuts a porta en dos partits més: davant el Ceuta als vuitens de final de la Copa del Rei (0-5) i contra el Cadis a la Lliga (0-4). Els tres partits fora de l’Spotify Camp Nou, fet que augmenta el mèrit d’aquesta gran defensa.

La darrera vegada que el Barça havia aconseguit tres partits sense rebre cap xut a porta va ser la temporada 2019/20, en la que ho va fer en 4 ocasions, igual que la temporada 2018/19. A Xavi Hernández li queden 16 o 17 partits per superar aquesta dada.

Millora defensiva evident

Les dades defensives del Barça aquesta temporada destaquen molt quan les comparem amb els precedents blaugranes. I és que fins en 20 ocasions han aconseguit deixar la porteria a zero, cinc vegades més que la temporada passada amb 16 partits menys. Els culers tenen un percentatge d’un 54,05% de porteries imbatudes, per trobar una millor dada hem de retrocedir fins al 2018 (54,24%) o el 2015 (55%).

Durant les últimes tres campanyes, el Barça tenia uns registres de més d’un gol en contra de mitjana per partit. Però en aquesta temporada s’han tornat a rebaixar aquests percentatges arribant als 0,81 gols encaixats per partit.

Gran mèrit d’aquesta última dada és de Ter Stegen, ja que el nombre de xuts en contra no ha variat tant en els últims anys, els blaugranes de fet, reben més xuts en contra que la temporada 2020/21 i quasi els mateixos que la passada, però gràcies al porter alemany els xuts no es materialitzen en gols. És el porter amb més porteries a 0 de les cinc grans lligues aquesta temporada amb 19.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut