Una defensa de rècord a la primera volta

Una defensa de rècord a la primera volta

El FC Barcelona tanca la primera volta de la Lliga havent encaixat només set gols en contra, el millor registre defensiu de la seva història

50 punts i una defensa de rècord. Així és com ha tancat el FC Barcelona la primera volta de la Lliga després de tombar el Betis gràcies als gols de Raphinha i Lewandowski (1-2). El gol en pròpia de Kounde en el tram final no va impedir que els blaugrana arribin a l’equador havent registrat la millor primera volta de la història a nivell defensiu. Mai abans el Barça havia jugat mitja Lliga havent encaixat només set gols.

En aquest sentit, el millor registre fins ara datava de la temporada 1986/87, quan el Barça va arribar a la meitat de la competició havent-ne encaixat vuit. En aquella temporada, Terry Venables era l’entrenador i Andoni Zubizarreta el porter titular. Han hagut de passar 36 anys per superar aquella xifra.

A tota la història de la Lliga només hi ha una precedent millor: el del Deportivo de la Corunya de la temporada 1993/94, que va encaixar només sis gols en tota la primera volta.

Només un partit amb més d’un gol en contra

No és d’estranyar, doncs, que Marc Ter Stegen estigui batent tots els rècords. En tota la primera volta només ha encaixat més d’un gol en un dels 19 partits disputats. Va ser el 3-1 al Santiago Bernabéu. En la resta, porteria a zero (en 14 partits) o només un gol encaixat (en quatre partits). Des de la temporada 2017/18 que no es veia res igual, quan Jan Oblak també va arribar a l’equador de la competició havent encaixat més d’un gol en un únic partit.

Lewandowski, de rècord en atac

Si bé la defensa està sent la gran protagonista d’aquesta primera meitat de curs, també és cert que en atac l’equip ha respost amb nota. Especialment un Robert Lewandowski que ja ha signat 14 gols en 16 partits, la millor xifra d’un debutant culer des de Ronaldo a la temporada 1996/97. 

Més enllà del Barça, el polonès ha pogut igualar també els millors registres de jugadors debutants a la Lliga en el segle XXI. També van marcar 14 gols en els seus primers 16 partits a la Lliga Cristiano Ronaldo, Radamel Falcao i Diego Tristán.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut