Campions d’hivern tres anys després

Campions d’hivern tres anys després

A falta d’una jornada, els culers són líders de la primera volta, després de dos cursos sense fer-ho

Amb la victòria a Montilivi (0-1) i l’empat del Real Madrid contra la Reial Societat (0-0), el Barça s’ha proclamat campió d’hivern a falta de disputar el darrer partit de la primera volta ajornat per la final de la Supercopa, el Barça-Betis (21h) d’aquest dimecres.

A hores d’ara, els de Xavi Hernández lideren la classificació amb  47 punts, cinc més que el seu perseguidor, el Real Madrid que acumula 42. I és que aquest any, el conjunt blaugrana està fent un campionat excel·lent: tan sols ha concedit dos empats (Espanyol i Rayo Vallecano) i una derrota (Reial Madrid). A més, en la faceta defensiva, els culers acumulen 14 porteries a zero i només han encaixat 6 gols en tot el campionat, en contra dels 37 gols a favor.

Campions de la primera volta, campions de Lliga?

El Barça torna a dominar la competició al final de la primera volta després de dues temporades consecutives sense fer-ho. En el curs 20/21 ho va fer l’atlètic de Madrid i l’any passat el Reial Madrid. Ambdós van acabar alçant-se amb el títol. En canvi,  per trobar el darrer cop que el Barça va obtenir el campionat d’hivern va ser la temporada 2019/20, però en aquest cas els blaugranes van perdre el trofeu i se’l va embutxacar el Reial Madrid.

Ara bé, aquest cas és una excepció, ja que de les 26 vegades que els culers han acabat líders a la primera volta, ha conquistat el títol en 17 ocasions. Concretament, en el segle XXI ha acabat campió d’hivern 12 vegades, de les quals també es va proclamar vencedor de Lliga en vuit ocasions. El darrer cop que ho van aconseguir va ser la temporada 2018/19.

D’altra banda, del 25 títols de lliga que actualment té el Barça a les seves vitrines, en 14 d’ells el conjunt blaugrana va ser campió d’hivern.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut