Marc-André Ter Stegen, el guardià impenetrable

Marc-André Ter Stegen, el guardià impenetrable

El porter blaugrana suma 13 partits amb la porteria a zero i tan sols ha encaixat sis gols

Marc-André Ter Stegen continua mostrant la seva millor versió aquesta temporada. El porter alemany continua firmant partits extraordinaris que permeten al Barça mantenir-se a la part més alta de la classificació. I és que un dels factors que decideixen els duels és el domini de les àrees, i en aquest sentit, Ter Stegen és un mur impenetrable.

Després de deixar la porteria a zero en el triomf contra el Getafe (1-0), el porter blaugrana acumula 13 partits dels 17 disputats sense encaixar cap gol. Una dada que reafirma el gran moment del teutó, que se situa com el porter menys golejat d’Europa i amb més percentatge de parades per xuts rebuts.

Les xifres del mur alemany

Els números de Ter Stegen el situen com a un dels millors porters del continent europeu. Si ens fixem en les cinc principals lligues, el Barça és l’equip que acumula més porteries a zero en la competició domèstica (13 de 17). En el segon esglaó se situa el Newcastle, amb 12 de 20, i completa el podi la Juventus, amb 12 de 19.

A més, també és el porter que ha encaixat menys gols, tan sols 6 en 17 partits, el que suposa 0,35 gols concedits per duel. Només quatre equips han aconseguit batre la porteria culer: la Reial Societat (1), el Reial Madrid (3), l’Espanyol (1) i l’Osasuna (1). A més, cinc dels sis gols han estat fora de casa, el que suposa que la porteria de l’Spotify Camp Nou tan sols ha estat perforada en una ocasió, amb el gol de penal de Joselú en el derbi.

Amb aquestes xifres, Ter Stegen situa el FC Barcelona com l’equip menys golejat de les cinc principals lligues. En la segona posició se situa novament el Newcastle, amb 11 gols en 20 partits, i en la tercera el Lens, amb 13 en 19 duels. A la quarta trobem el primer equip de la competició espanyola, el Vila-real, amb 13 gols en 18 jornades.

Amb el cadenat posat

Ter Stegen se situa com el porter amb més percentatge de parades per rematades rebudes amb un 84,62% d’encerts. Per tant, el seu paper ha estat decisiu per mantenir la porteria intacta. En segona posició trobem el porter del Reims (França) Yehvann Diouf, amb un 83,93%, i completa el top 3 Mattia Perin de la Juventus, amb 83,33%.

Les grans actuacions del porter són clau per mantenir l’equip com a líder de la competició, però també hi intervé un factor clau: la línia defensiva. Si ho comparem amb la resta de porters, l’alemany ha efectuat 34 parades, però d’altres com Donnarumma, Pope, Rulli o Yehvann n’han efectuat 54, 51, 47 i 46, respectivament. Aquest fet evidencia el gran paper de la defensa blaugrana, que ha ajudat al porter culer a convertir-se en un mur inexpugnable.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut