Intercity - Barça: Emoció, pròrroga... i a vuitens! (3-4)

Els de Xavi, que han necessitat avançar-se fins a quatre vegades en l’electrònic, han aconseguit guanyar l’eliminatòria amb un gol d’Ansu Fati en el temps extra

El Barça serà als vuitens de final de la Copa del Rei. No sense suar de valent, davant d’un Intercity que no ho ha posat gens fàcil, en un José Rico Pérez que ha viscut una eliminatòria molt emocionant (3-4) i que ha necessitat la pròrroga per decidir-se.

De fet, els culers han hagut d’avançar-se fins a quatre vegades en l’electrònic, amb gols d’Araujo, Dembélé, Raphinha i Ansu. Però no ha estat fins a l’acció del ‘10’ a la primera part de la pròrroga, concretament al minut 103, quan el resultat s’ha aturat. Perquè, així doncs, els vuitens ja esperen.

Araujo, primer protagonista

I això que el Barça ha entrat bé dins del partit. Especialment un Ronald Araujo que ha estat determinant en el primer temps. No només perquè ha tornat a jugar després de la lesió, i com a titular, sinó perquè ha estat l’encarregat d’inaugurar el marcador. Ho ha fet al minut 4, després de rematar de cap a la perfecció un córner picat per Pablo Torre (0-1, min 4).

A més, no s’ha aturat aquí la seva transcendència perquè minuts més tard l’uruguaià ha salvat l’empat. En una acció en què ha anat a totes i ha desviat, sobre la línia de gol, una rematada d’Aaron Piñan, després d’una gran cursa a la contra (min 18). El cos d’Araujo, a terra, ha evitat en última instància que l’esfèrica acabés al fons de la porteria de l’avui porter titular, un Iñaki Peña que ha estrenat el seu dorsal ‘13’ com a jugador del primer equip.

Tot i el 0-1, aquesta jugada de l’Intercity ha reflectit la millora dels locals, que han començat el duel superats però que, amb el pas dels minuts, han tapat millor els espais. Això ha dificultat el joc del Barça, que ha continuat tenint la pilota i el control, però amb menys perill. Malgrat tot, Memphis ha pogut fer el 0-2, però el seu llançament de falta, després que piqués en el cos d’Álvaro, s’ha estavellat contra el travesser (min 28). Ferran Torres, per la seva part, i ja sobre el temps afegit de la primera meitat, també ha estat a punt d’ampliar distàncies, però la seva rematada l’ha desviat ‘in extremis’ el mateix Álvaro (min 45).

Una segona part boja

A la represa, Gaizka Campos ha salvat el gol de Dembélé (min 49) en els primers minuts, però ha estat l’Intercity, després de fer un pas endavant en el joc, l’equip que ha aconseguit fer l’empat, a través d’un córner transformat per Solde (1-1, min 59). Una acció que ha estat l’avantsala del que s’ha vist en els següents 45 minuts, amb gols i ocasions que han alterat el partit.

L’1-1 ha fet créixer les esperances dels alacantins, però també la precipitació davant les ganes de fer el segon. Això ho ha aprofitat el Barça, que no s’ha posat nerviós, i una bona passada a l’espai de Gavi ha acabat als peus de Dembélé, que ha superat Gaizka Campos amb una pilota picada (1-2, min 66).

Aquest gol no ha resultat definitiu, perquè encara s’han viscut moments de tots colors. Primer, una centrada amb rosca de Cristo ha estat rematada per Solde a l’interior de l’àrea (2-2, min 74) i ha posat l’empat de nou. La resposta ha estat ràpida i Raphinha ha tornat a avançar el Barça després d’aprofitar una centrada de Jordi Alba (2-3, min 77).

L’Intercity força la pròrroga

El mateix Raphinha podria haver sentenciat a boca de canó, però Gaizka Campos ha aparegut miraculosament per salvar el gol. Justament en la següent jugada, de nou Solde ha aprofitat una pèrdua culer per encarar porteria i fer el 3-3 (min 86). Diverses accions i detalls que han decidit que aquest duel marxés a la pròrroga.

Ansu Fati decideix

L’Intercity ha notat més l’esforç físic en el temps extra i no ha pogut arribar tant a la porteria blaugrana. El Barça ha aprofitat aquests minuts i ha controlat més i millor l’esfèrica per començar a tenir ocasions. La més clara, una pilota al pal de Jordi Alba, que podria haver avançat els culers. Però no ha fet falta lamentar aquesta jugada, perquè Ansu Fati, amb una mica de fortuna en la seva rematada, ha transformat una bona passada de Raphinha (3-4, min 103) i ha tornat a avançar els catalans en l’electrònic del Rico Pérez. Ara ja, de forma definitiva.

Els alacantins, tot i el cansament, no han baixat els braços i han intentat buscar l’empat. Però ja amb més ganes que intenció i efectivitat, perquè no han tornat a posar en problemes Iñaki Peña. Els de Xavi han controlat el ritme, el joc i el resultat i han pogut segellar, ara ja sí, la classificació per a la següent ronda.

Ja amb el bitllet cap als vuitens de final de la Copa del Rei, el Barça espera rival. Se sabrà aquest mateix dissabte dia 7, a partir de les 13 hores, quan es dugui a terme el sorteig.

Aquesta eliminatòria, també a partit únic, no es jugarà fins als dies 17, 18 o 19 de gener. Prèviament, els de Xavi jugaran contra l'Atlètic de Madrid aquest diumenge i viatjaran a l’Aràbia Saudita per jugar la Supercopa d’Espanya. El proper dijous dia 12, les semifinals seran contra el Betis.