Ferran Torres i Gavi, primers golejadors blaugranes del Mundial

Ferran Torres i Gavi, primers golejadors blaugranes del Mundial

L'atacant barcelonista ha fet el 3-0 des dels 11 metres davant Costa Rica, i també el 4-0, i el migcampista ha dibuixat el 5-0 amb una magnífica diana de rècord / FOTOS: FIFA.COM

Ferran Torres i Gavi han obert el compte de gols del FC Barcelona al Mundial. El primer nom blaugrana en enviar la pilota al fons de la xarxa a Qatar 2022 ha estat el de l'atacant valencià, i per partida doble. El segon, el migcampista sevillà, que s'ha apoderat d'un rècord. 

En el sisè partit amb representació culer, el gol s'ha tenyit de blaugrana a Qatar. L'atacant valencià s'ha apuntat el tercer gol del matx de la selecció espanyola davant Costa Rica. Ho ha fet des del punt de penal amb un llançament magnífic, que ha enganyat Keylor Navas. D'aquesta manera, l'11 culer ha enaltit el seu debut en una cita mundialista. Encara més quan ha estat l'autor del 4-0 en una acció on no s'ha rendit fins a sacsejar, de nou, la xarxa. Un doblet per liderar la classificació de la bota d'or de Qatar, juntament amb Enner Valencia, Saka, Taremi i Giroud. 

Un Gavi de rècord

El sempre enèrgic migcampista barcelonista ha dibuixat el 5-0 amb un autèntic golàs, que ha reunit qualitat i potència. Des de la frontal de l'àrea i amb l'exterior del peu, Gavi s'ha convertit en el jugador més jove de la selecció espanyola en marcar en un Mundial. Però l'alegria d'aquesta festivitat de números estratosfèrics no ha acabat aquí. Perquè també s'ha erigit en el futbolista més jove en marcar en una Copa del Món des de Pelé l'any 1958. 

GAVI SELECCIÓ

36è i 37è blaugrana en marcar en un Mundial

A més, Ferran Torres i Gavi s'han afegit a una selecta llista de barcelonistes que han marcat en un Mundial. Estanislau Basora, a Brasil 1950, va ser el primer blaugrana a escriure el seu nom. Uns passos que van seguir Fusté, Neeskens, Johan Cruyff, Asensi, Maradona, Lineker, Calderé, Julio Salinas, Koeman, Stòitxkov, Romario, Goikoetxea, Begiristain, Guardiola, Rivaldo, Cocu, Luis Enrique, Zenden, Deco, Larsson, Rafa Márquez, Messi, David Villa, Iniesta, Puyol, Touré Yaya, Neymar, Alexis, Yerri Mina, Coutinho, Luis Suárez, Rakitić, Paulinho, Umtiti i, ara, Ferran Torres Gavi

Rússia 2018 va ser la cita mundialista més prolífica quant a noms golejadors. Fins a set barcelonistes van aparèixer en el marcador. Ara bé, la competició amb més dianes de color blaugrana va ser Estats Units 1994; amb un total de 15 gols provinents de botes barcelonistes. Inclús, el màxim realitzador d'aquella edició va ser el culer, Hristo Stoítxkov. 

A Qatar 2022, els primers han estat Ferran Torres i Gavi. Però sent el Mundial més blaugrana, ben segur, que veurem més anotadors culers. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut