10 anys dels 11 de la Masia

10 anys dels 11 de la Masia

Aquest 25 de novembre fa 10 anys del dia que el Barça va alinear 11 jugadors formats a la Masia en un partit de Lliga davant el Llevant

El 25 de novembre del 2012 quedarà per sempre marcat a la història del Barça. Ja que va ser la primera vegada a la història recent del Club que en un partit de Lliga els blaugranes tenien sobre el terreny de joc a 11 jugadors formats al planter. Va ser en un partit davant el Llevant al Ciutat de València i amb Tito Vilanova a la banqueta blaugrana.

Aquell dia, però, el Barça va sortir amb 10 jugadors de la Masia, ja que Dani Alves formava part de l'alineació titular. Fins que al minut 15 de partit el brasiler va caure lesionat, cosa que va obligar al tècnic de Bellcaire a substituir-lo per Martin Montoya, i així completar els 11 jugadors formats a la Masia damunt el terreny de joc.

Fet històric que va durar 61 minuts, ja que Jordi Alba va ser substituït al 29 de la segona part per Adriano Correia fent que tornessin a ser 10 jugadors de la Masia. Però per sempre quedaran aquells 11 jugadors que van fer història a les ordres de Tito Vilanova, fet que no ha tornat a passar al Club.

Aquell dia el Barça es va imposar al Llevant per 0-4, amb els gols de Messi per partida doble, Iniesta i Cesc Fàbregas. Una temporada en els de Tito van guanyar la famosa Lliga dels 100 punts.

El mural es troba entre el passadís de recepció i la sala d’estar gran de La Masia

Els 11 de la Masia

Aquell dia, els 11 de la Masia que va alinear Tito Vilanova van ser: Valdés; Jordi Alba, Puyol, Piqué, Montoya (que va entrar per Alves als 15 minuts); Cesc Fàbregas, Sergio Busquets, Xavi Hernández; Iniesta, Messi i Pedro.

llevant2012_pic_alineacillevant-fcb

D’aquells 11 jugadors només Jordi Alba i Sergio Busquets segueixen a les files blaugranes i els dos són capitans del primer equip. Qui també segueix al Club és Xavi Hernández, però en un rol diferent del d’aquell dia, ja que l’egarenc és l’actual tècnic blaugrana des del passat curs.

La resta ja no formen part de la plantilla o cos tècnic actual del Barça. K’últim a abandonar el vestidor culer va ser Gerard Piqué, que el passat dissabte 5 de novembre va disputar el seu últim partit com a professional abans de retirar-se del futbol.

De la resta, Valdés i Puyol són els únics que també estan retirats. Víctor Valdés va acabar la seva etapa blaugrana l’any 2014 després de 12 anys defensant la porteria del Barça. Posteriorment, va jugar a Anglaterra i Bèlgica fins que al 2017 va posar punt i final a la seva carrera. També va ser entrenador del Juvenil A l’any 2019. Mentre que Carles Puyol va abandonar el Club el mateix any que Valdés, el 2014, però en el seu cas va ser per retirar-se.

Els altres cinc jugadors segueixen en actiu: Montoya és jugador del Betis, Cesc Fàbregas milita al Como italià, Iniesta al Vissel Kobe japonès, Lionel Messi al PSG i Pedro a la Lazio.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut