Sevilla – Barça: Espectacular Barça al Pizjuán (0-3)

En un partit complet, i en què ha destacat cadascun dels jugadors, Raphinha, Lewandowski i Eric han estat els golejadors

El Barça ha fet un autèntic partidàs al Sánchez Pizjuán. En un escenari sempre complicat i contra un rival d’altura, necessitat i perillós. Però els de Xavi Hernández, que han sabut aguantar un inici elèctric dels andalusos, han exhibit una grandíssima actuació coral, amb importància de tots els futbolistes en totes les línies, i s’han emportat tres punts (0-3) que signifiquen molt més. Especialment quant a sensacions, que demostren que el que es va veure al Reale Arena contra la Reial Societat i a l’Spotify Camp Nou contra el Valladolid té continuïtat.

Raphinha, Lewandowski i Eric han estat els golejadors, però els protagonistes han estat tots, inclent-hi un Ter Stegen que ha tornat a salvar més d’un gol. Perquè la sortida al terreny de joc del Sevilla ha sorprès els culers, que han vist com els locals han començat a arribar amb insistència a la porteria. La seguretat del porter alemany, però, ha evitat un gol de Rakitic (min 5) i un altre d’En-Nesyri (min 18), i ha estat vital en uns primers minuts d’anada i tornada.

Mana el Barça

Igual de vital que l’efectivitat blaugrana, que ha permès al Barça posar-se per davant malgrat aquest inici intens del Sevilla. Ha arribat després d’un robatori de Gavi -MVP del partit-, una acció ràpida de Dembélé i una rematada exquisida de Lewandowski amb un toc de qualitat que ha superat Bono. Fernando, sota la línia, ha salvat el gol, però el refús ha caigut al cap de Raphinha, que ha pogut marcar el seu primer gol oficial amb el Barça (0-1, min 21).

Aquesta acció ha donat confiança als de Xavi, que s’han fet amb el control, i més encara després que el mateix Lewandowski, ara sí, enviés l’esfèrica al fons de la xarxa, després de baixar amb el pit una passada de Kounde i fer el 0-2 (min 26) amb què s’ha arribat al descans.

Un resultat que s’ha tornat a moure a la represa, quan Eric Garcia ha rematat a plaer una nova assistència de Kounde per transformar el seu primer gol com a professional, el tercer a favor del Barça a Sevilla (0-3, min 50).

Així doncs, amb el partit ja de cara, el Sevilla ha buscat fer canvis per intentar capgirar la dinàmica, mentre que el Barça ha buscat fer el quart per acabar de tancar definitivament el matx.

Lewandowski, Ferran Torres o Frenkie de Jong n’han tingut de clares, però el marcador no s’ha tornat a moure. No ha calgut, perquè la victòria no s’ha escapat.

10 punts i millors sensacions que deixen el Barça en un gran moment de forma abans de fer el seu debut a la Champions el proper dimecres, a l’Spotify Camp Nou, contra el Viktoria Pilsen.