Cinc coses que cal saber del Reial Societat-Barça

Cinc coses que cal saber del Reial Societat-Barça

Els culers visiten aquest diumenge el Reale Arena en el duel corresponent a la segona jornada de Lliga (22.00 hores)

Aquest diumenge el Barça visita la Reial Societat (22.00 hores) al Reale Arena. Un estadi que històricament no ha estat fàcil per als culers. Un partit vibrant en què els de Xavi Hernández buscaran tres punts que els portin a les posicions altes de la taula després d'empatar davant el Rayo Vallecano al Spotify Camp Nou a l'entrena de la Lliga.

1) Des de 1955 sense guanyar en tres o més visites consecutives a Sant Sebastià

Els culers han vençut en les seves dues últimes visites a la Reial Societat (i n'han sortit invictes en les seves últimes 6). Només una vegada en tota la seva història l'equip ha enllaçat 3 o més victòries a domicili contra l'equip guipuscoà, va ser el 1955 en encadenar 4 victòries consecutives en territori basc.

RealSociedad-FCBarcelona0-1J33Lliga2122_2022-04-21r.sociedad-barcelona40

2) Perpetrar una ratxa històrica

La Reial Societat no ha guanyat cap dels seus darrers 12 partits contra els blaugranes a la Lliga (2 empats i 10 victòries culers). Aquesta és la seva segona ratxa històrica més llarga sense triomf Txuri-Urdin davant els blaugranes en competició de Lliga després dels 17 entre novembre de 1952 i octubre de 1960 (3 empats i 14 victòries barcelonistes).

3) Una Reial Societat assentada a posicions europees

La Reial Societat va començar aquesta nova temporada de la Lliga amb una victòria. L'equip Txuri-Urdin va superar el Cadis a domicili per 0-1 amb gol de Take Kubo.

L'equip basc porta ja unes temporades assentat a la part alta de la lliga espanyola. Des de l'arribada de l'actual tècnic, Imanol Alguacil, els donostiarres han aconseguit classificar-se per a competicions europees en les tres temporadas que ha completat l'entrenador guipuzcoà amb dues sextes posicions i una quinta. L'equip compta amb un estil de joc molt reconeixible i jugadors de gran talent entre els quals destaquen David Silva, Mikel Merino o Mikel Oyarzabal.

4) Balanç de Xavi contra la Reial Societat

Com a futbolista, Xavi Hernández es va enfrontar a la Reial Societat en 25 ocasions. D'aquestes en 17 va aconseguir doblegar a l'equip basc, quatre va empatar i quatre més va sortir derrotat.

Reportatge_Reial_Societat_1_-_Barça_1_20140213091555_pic_2014-02-12 r. sociedad-barcelona 03

Com a entrenador, s'ha enfrontat a l'equip guipuscoà en una ocasió, que va acabar amb victòria per 0-1 amb gol d'Aubameyang.

Des que Imanol Alguacil va assumir la responsabilitat tècnica de l'equip Txuri-Urdin, els bascos s'han enfrontat fins a 8 vegades als culers, sense aconseguir vèncer en cap d'elles (1 empat i 7 victòries blaugranes).

5) Estrenes a domicili

A l'última dècada, el Barça només ha perdut en una estrena a domicili de la temporada. La derrota va ser a la primera jornada del campionat domèstic la temporada 2019/20, quan un gol a les acaballes del partit a San Mamés (0-1) va suposar la desfeta blaugrana. L'altre matx que no va acabar amb victòria blaugrana va ser també a Bilbao, la temporada passada, quan l'equip culer va empatar a l'estrena de l'equip lluny de Barcelona (1-1).

Les altres vuit estrenes a domicili, contra Osasuna, Màlaga, Vila-Reial, Athletic Club en dues ocasions, Alavés, Valladolid i Celta de Vigo han acabat amb victòria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut