Aubameyang - Dembélé, navalla de doble fil

Aubameyang - Dembélé, navalla de doble fil

Units per una amistat que es remonta a fa molts anys, gabonès i francès es troben en un moment plàcid i es presenten com l'arma letal dels blaugrana per al final de la temporada

Durant la seva presentació com a nou jugador del FC Barcelona, ​​Pierre-Emerick Aubameyang no va amagar la seva alegria per tornar a compartir vestidor amb el seu vell amic Ousmane Dembélé. Tres mesos després, és evident que tenia motius per estar content. Després d'haver format una de les parelles més prolífiques d'Europa defensant la samarreta del Borussia Dortmund durant la temporada 2016/17, els dos jugadors han tornat a coincidir sota les ordres de Xavi i han demostrat la seva compenetració perfecta, emulant una navalla de doble fil: el primer elimina, el segon acaba la feina.

Del Rhur a Barcelona

Des que juga al Barça, Ousmane Dembélé ha recordat en diverses ocasions que el seu millor amic dins del món del futbol és Pierre-Emerick Aubameyang. Curiosament, ha estat quan el davanter gabonès ha fitxat pel Club blaugrana aquest hivern quan 'El Mosquito' ha trobat el seu millor nivell sobre la gespa. A resguard de les lesions gràcies a una preparació física adient, el campió del món és una màquina de repartir assistències.

A dos mesos per al final de la temporada, les seves 9 passades de gol ja suposen un nou rècord en la seva carrera, doncs n'havia arribat a fer 8 la temporada 2018/19. De fet, set d'aquestes nou assistències han arribat en aquest 2022 i en només 5 partits de Lliga, dos d'elles per al seu estimat Auba: davant l'Osasuna (4-0) i el Reial Madrid (0-4).

Seguint l'estela del Dortmund

Si la forma actual del duet francòfon del Barça pot sorprendre, no és en cap cas una sorpresa per als experts que han seguit la trajectòria dels dos homes. Ja al Borussia Dortmund, durant la temporada 2016/17, el gabonès va marcar 39 gols i repartir 5 assistències, mentre que el francès en va anotar 10 (per 19 assistències) en els 45 partits que van disputar plegats.

Fins i tot ambdós jugadors van ser els autors dels gols de la final de la Copa d'Alemanya, guanyada per 2-1 contra l'Eintracht Frankfurt. Un bon auguri quan saps que és el futur rival del Barça als quarts de final de l'Europa League els dies 7 i 14 d'abril.

Prova de la seva bona relació sobre el terreny de joc és que Ousmane Dembélé havia lliurat 12 assistències a Aubameyang, incloses 10 a la Bundesliga, durant la temporada que van passar junts a Alemanya. Dada que impressiona i que, encara avui, és el rècord vigent d'un jugador cap a un altre en la història de la lliga alemanya.

Ja en aquella època, Dembélé i Aubameyang van liderar el seu equip a la Champions. El Borussia va completar la fase de grups com a líder del seu grup, per davant del Reial Madrid de Zidane. Aubameyang va marcar tant en l'anada al Santiago Bernabéu com al Signal Idula Park a la tornada (2-2 en els dos partits), mentre que Dembélé va brillar amb llum pròpia amb les seves arrencades imparables.

Connexió letal

Assistència de Dembélé, gol d'Aubameyang. Aquesta és la fórmula que funciona aquest any 2022 i que podria portar el Barça a la classificació per a la Champions 2022/23 i un bon paper a l'Europa League. És senzill, quan els dos jugadors estan alineats, el Barça no perd: 7 victòries i 3 empats en totes les competicions.

Quan estan junts al camp, marquen (9 gols del gabonès i 1 del francès) i fan assistències (7 de Dembélé i 1 d'Aubameyang) amb una senzillesa desconcertant.

Amb 32 anys, 'Auba' s'ha convertit en una peça clau en els esquemes de Xavi només arribar. Fitxat aquest mercat d'hivern, ha igualat i superat els grans inicis golejadors d'Ibrahimovic, Eto'o, Alexis i Larsson, per citar-ne alguns.

Per la seva banda, Ousmane Dembélé és el millor assistent d'Europa el 2022, amb 7 passades de gol. El segueixen el seu antic company d'equip Leo Messi i el futbolistes de l'Stade Rennais Bourigeaud (6).

_GPF0822

El Barça, que rep el Sevilla el diumenge 3 d'abril al Camp Nou, ocuparà la 2a posició de la Lliga, amb un partit menys que els andalusos, si guanya. Amb una parella com aquesta, no hi ha dubte que l'equip de Xavi anirà a per totes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut