Dani Alves, 400 partits oficials amb el FC Barcelona

Dani Alves, 400 partits oficials amb el FC Barcelona

Contra el Reial Madrid al Santiago Bernabéu, el lateral brasiler ha arribat a aquesta històrica xifra

Dani Alves acumula 400 partits oficials amb el Barça. Així doncs, en la seva novena temporada, el lateral culer continua ampliant les seves impressionants estadístiques que l’han portat a ser considerat com un dels millors laterals dret de la història del Club.

mini_2022-03-20 MADRID-BARCELONA 66

Amo i senyor del lateral dret del Camp Nou

Sent el primer fitxatge de l’era Guardiola, Dani Alves va arribar al FC Barcelona a l’estiu del 2008. Des de les hores, la carrera del lateral ha estat immillorable. Carregada de títols i moments inoblidables, Alves s’ha convertit en el segon jugador estranger que ha defensat la samarreta culer en més partits, només superat per Leo Messi (778). Si repassem tots els partits que ha disputat amb el club català des del seu debut, el lateral blaugrana ha jugat 253 a la Lliga, 82 a la Lliga de Campions, 45 a la Copa del Rei, 12 a la Supercopa d’Espanya, cinc al Mundial de Clubs i 3 a la Supercopa d’Europa.

De tots aquests 400 enfrontaments, la majoria d’ells es compten per victòries. En les nou temporades que ha estat al Club fins al moment, amb un balanç de 292 victòries, 66 empats i 42 derrotes, no ha perdut mai més de vuit partits en una única campanya. En la temporada actual, amb només dues derrotes des que va arribar, també va pel bon camí per seguir, un any més, amb aquest impressionant rècord.

El jugador més llorejat de la història

Un dels signes identitaris de Dani Alves és el seu ADN guanyador. Aquesta mentalitat, acompanyada d’una qualitat futbolística magnífica, l’han portat a ser el jugador que ha guanyat més títols col·lectius de la història del futbol. Durant la seva carrera, el lateral brasiler ha alçat un total de 46 títols, 23 dels quals amb el Barça. Amb el club culer, sumant sis lligues, tres Champions League, cinc Copes del Rei, tres Mundial de Clubs, quatre Supercopes d’Espanya i tres Supercopes d’Europa, ha guanyat tots els títols els possibles fins ara.

Alves triplet

I, a més, en tots aquests guardons, Alves ha tingut sempre un paper protagonista. Consolidat com un home clau en els esquemes de tots els seus entrenadors, el lateral ha deixat partits llegendaris en moltes de les finals que ha disputat. Tanmateix, el seu millor gol va arribar precisament en un Clàssic. En el partit de tornada dels quarts de final de la Copa del Rei de la temporada 2011/12, quan el global de l’eliminatòria ja era favorable als blaugranes (3-1), va sacsejar la porteria d’Iker Casillas amb un xut potentíssim des de la frontal de l’àrea que va deixar bocabadat un Camp Nou que va celebrar, una vegada més, un triomf contra el Reial Madrid.

 

Cinc dorsals que inspiren barcelonisme 

Al llarg de la seva etapa blaugrana, Dani Alves ha lluït cinc números diferents que oculten diverses històries interessants relacionades amb els valors culers. Després d’una primera temporada amb el ‘20’, es va apoderar del dorsal més atribuït al lateral dret: el ‘2’. Amb aquest, hi va estar fins a l’any 2013 quan va decidir sumar un dos més a l’esquena per tal d’homenatjar el seu company Eric Abidal, que havia aconseguit superar un càncer recentment.

El ‘22’ va estar present a la samarreta de Dani Alves fins a l’estiu del 2015. Després d’assolir un triplet històric, l’equip va haver de veure com Xavi Hernández, un dels jugadors més importants del grup, abandonava el club deixant orfe el mític dorsal número ‘6’. En un acte d’atreviment, Alves va assolir el repte d’heretar un dels dorsals amb més pes de la història culer.

Alves Xavi

En aquesta segona etapa, el lateral blaugrana ha volgut repetir fórmula. En una nova mostra de barcelonisme, el jugador brasiler ha reconegut escollir aquest dorsal per retre homenatge Andrés Iniesta i Hristo Stoickhov.

Un canvi de dorsal acompanyat d’un canvi de posició

La segona etapa al FC Barcelona ha començat de manera frenètica per a Dani Alves. Ocupant la clàssica posició de lateral en defensa, el ‘8’ culer està emprant unes funcions diverses en atac sota les ordres de Xavi Hernández. Tant és així que ja és tònica habitual veure el jugador brasiler ocupar zones del mig del camp per apoderar-se de la batuta del joc culer i fer moure l’equip sota el seu rumb. Lluint des de la passada i el posicionament, Alves està dotant l’equip d’una gran fluïdesa amb pilota que l’ha permès lluir encara més en les facetes individuals.

Alves capità

Amb aquest canvi de posició, el lateral de Juazeiro ha continuat podent fer de les arribades a l'àrea una de les seves principals armes. A més de les dues assistències que ja ha propiciat, en el partit contra l’Atlètic de Madrid al Camp Nou es va convertir en el jugador més veterà en marcar amb la samarreta del Baça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut