Elx - Barça: Triomf de caràcter en un partit vibrant (1-2)

Els blaugrana capgiren el gol inicial de Fidel amb una diana de Ferran Torres i una altra de Memphis, de penal, a la segona meitat

Triomf molt treballat contra l'Elx al Martínez Valero (1-2). El Barça ha sabut capgirar la diana de Fidel just abans del descans. En una bona segona meitat dels de Xavi, els culers han gaudit de diverses ocasions per capgirar el marcador. Els gols de Ferran Torres en un refús dins l’àrea i Memphis, de penal, han servit per capgirar el marcador i sumar tres punts que situen al Barça tercer a la classificació.

Igualtat inicial

Els primers compassos del matx han donat pas a un matx obert, sense cap dels dos conjunts aconseguís fer-se amb el domini de la pilota. La ocasió més clara dels de Xavi ha estat al minut 28. Frenkie de Jong ha estat a punt de situar el 0-1 en aprofitar un refús d’Edgar Badía a un xut de Dembelé. El peu salvador de Diego González ha evitat a l’últim instant el primer gol culer.

El Barça s’ha fet amb el domini de la pilota, mentre que l’Elx s’ha estirat també buscant avançar-se en el marcador. Abans del descans Frenkie de Jong ha topat amb el porter local després de plantar-se sol davant Edgar Badía. Qui no ha perdonat a estat Fidel, que ha situat l’1-0 just abans del descans i en una recuperació de pilota que situava l’Elx per davant.

Reacció blaugrana

Amb l’entrada de Ferran Torres els de Xavi han generat diverses arribades de perill ofensiu en els primers minuts de la represa. Primer ha estat Pedri qui ho ha intentat, però la seva rematada ha sortit desviada.

Dembélé i Ferran han estat els culers més actius en atac, però sense ocasions clares fins al moment. Aubameyang no ha trobat fortuna en una bona passada de Frenkie de Jong als 15 minuts de la represa. La insistència blaugrana ha trobat el seu premi a peus de Ferran Torres. Dembélé ha desequilibrat novament i després de la centrada de Jordi Alba la pilota ha tocat en la defensa local i el refús l’ha caçat el davanter culer (1-1, min 60).

Premi a la insistència

L’Elx ha reaccionat en una gran acció que Ter Stegen ha aturat amb una acció espectacular, evitat així el segon gol local. Els de Xavi mantenien el control de la pilota i amb paciència buscaven el segon gol de la tarda. Edgar Badía ha evitat el segon gol de Ferran Torres en una doble aturada en menys d’un minut. Primer en un mà a mà i en la posterior jugada en la sortida d’un córner.

En una centrada de Memphis l’àrbitre ha assenyalat penal per mans dins l’àrea i el mateix davanter neerlandès no ha perdonat des dels 11 metres amb un llançament espectacular. En el temps afegit Adama hauria pogut situar el tercer gol blaugrana en un contraatac, però la rematada l’ha desviada Edgar Badía. Tres punts d’or per al Barça que escala fins a la tercera posició i se situa amb 48 punts.