Linares - Barça: El campió de Copa entra en escena

Linares - Barça: El campió de Copa entra en escena

Els blaugranes visiten Linares per primer cop a la història en el primer partit de Copa del Rei de la temporada

El Barça iniciarà la Copa després de començar el 2022 amb una gran victòria a Mallorca. L'equip blaugrana s'estrena contra el Linares aquest dimecres (19:30 hores), amb el primer partit de la Copa del Rei de la temporada 2021/22, en un escenari inèdit fins ara. Així, els culers buscaran segellar la classificació per als vuitens de final en una eliminatòria a partit únic a l'Estadio Municipal de Linarejos, que també permetria continuar allargant les bones sensacions. 

Tot i que el primer equip del Barça i el Linares no s'han enfrontat mai, la d'aquest dimecres no serà la primera visita d'un equip blaugrana a la ciutat andalusa. I és que el passat 29 d'octubre el filial blaugrana va visitar el Municipal de Linarejos en la desena jornada de lliga del Grup II de la Primera RFEF. En aquella ocasió, el filial es va endur la victòria (1-2) amb un gol d'Aranda al minut 55 i un gol en pròpia porteria de Josema al temps afegit.

 

El rival

Entrenador: Alberto González. L'entrenador andalús, nascut al petit poble de Tolox, de la província de Màlaga, afronta la seva segona temporada com a director de l'equip. El tècnic té una dilatada experiència com a entrenador de diversos equips andalusos de categories inferiors, com ara el San Fernando CD, el Jaén CF, el CD El Ejido o el Juvenil Divisió d'Honor del Màlaga CF.

El golejador: Jon Etxaniz és el màxim anotador de l'equip amb quatre gols. El jugador basc, que va anotar el gol del Linares en el partit contra el Barça B d'aquesta mateixa temporada, és el '9' de l'equip i la principal referència en atac del conjunt d'Alberto González. En l'apartat golejador, el segueixen Nando Copete i F. Carnicer, tots dos amb tres gols.

Classificació: L'equip és catorzè a la taula classificatòria del grup II de la Primera RFEF. Tot i això, la seva posició no reflecteix l'estat actual del Linares, que suma sis victòries i un empat en els darrers set partits a la competició.

Xavi: "La Copa és un objectiu, som els vigents campions i volem repetir"

L'entrenador del primer equip, Xavi Hernández, va alertar de la dificultat del partit en la roda de premsa prèvia al duel. Així doncs, tot i la diferència de categoria, va comentar que "el Linares és un bon equip i jugarà extra-motivat a casa, amb la seva afició, en un camp que pressiona".

El tècnic de Terrassa també va elogiar el joc dels andalusos: "És un bon equip tècnicament, estan ben col·locats i treballen molt bé les transicions".

 

A més, Xavi va voler remarcar la importància del duel. "Per a nosaltres és un objectiu, com tots els títols en què competeix el Barça. Som els vigents campions i volem repetir títol", va sentenciar.

La convocatòria, amb dues novetats importants

Per aquest duel contra el Linares, Xavi Hernández ha convocat 21 futbolistes. I a la llista hi ha dues novetats. La primera, el retorn d’Ousmane Dembélé, que ha donat negatiu per Covid-19 a la prova PCR. La segona, l’aparició en la convocatòria de Dani Alves, que ha estat inscrit a la LFP.

Així, la convocatòria la formen Ter Stegen, Piqué, R. Araujo, Sergio, Riqui Puig, O. Dembélé, Dani Alves, Neto, Jordi Alba, F. De Jong, O. Mingueza, Eric, Iñaki Peña, Nico, Jutglà, Álvaro Sanz, Comas, I. Akhomach, Guillem, Estanis i Mika Mármol.

Els jugadors Clément Lenglet i Samuel Umtiti tenen una indisposició gàstrica i són baixa per aquest partit. Se sumen, doncs, a les absències de Dest, Sergi Roberto, Coutinho, Pedri, Memphis, Ansu Fati, Braithwaite, Ferran Torres, Gavi, Abde i Balde. També és baixa Luuk de Jong, per sanció.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut