Cinc coses que cal saber del Linares - Barça

Cinc coses que cal saber del Linares - Barça

Repassem algunes dades i curiositats sobre el rival inèdit d’aquest dimecres

El Barça s’enfronta al Linares Deportivo en el primer partit de la Copa del Rei 2021/22. Els de Xavi visiten Linares per primer cop en la història i buscaran la classificació per als vuitens de final de la competició al Estadio Municipal de Linarejos.

La ciutat

El municipi de Linares, situat a la província andalusa de Jaén, compta amb poc menys de 60.000 habitants, essent el segon municipi més gran de la província després de la capital, Jaén. Situada entre el sector orienta de la Sierra Morena i la part alta de la depressió del Guadalquivir, va ser una ciutat amb una gran tradició minera fins a finals del segle XX, quan va desaparèixer la totalitat de la indústria després del tancament de les mines.

Diferents noms, mateix sentiment

Des de la fundació, l’any 1909, de la Sociedad Gimnástica Linarense, una entitat multidisciplinar que va fomentar la pràctica del futbol, l’amor per aquest esport de la ciutat de Linares ha estat representat per diferents noms a causa de les nombroses desaparicions i refundacions del club. Tot i l’existència d’altres clubs de futbol a la ciutat, l’ara conegut com a Linares Deportivo sempre ha estat el màxim exponent futbolístic de la població.

Linares Football Club (1920), Gimnástica Linarense (1929), Linares Deportivo (1931), Atlético de Linares (1946), Club Deportivo Linares (1951, fusió entre el Linares Deportivo i el Titán Club de Fútbol), Santana-Linares Club de Fútbol (1964), Linares Club de Fútbol (1967), Club Deportivo Linares (1990) i, finalment, Linares Deportivo (2010) són els noms que ha adoptat al llarg de la història el club de futbol més important de la ciutat andalusa.

Highlights Linares Deportivo - Barça B (1-2) J10 1a RFEF G2 2021/2022

Els ‘Azulillos’

Les nombroses desaparicions i posteriors refundacions del club, així com la gran quantitat de propietaris de diversos orígens que l’han dirigit al llarg de la història, han provocat que el Linares tingui diferents identitats al llarg del temps. Tot i això, hi ha quelcom que sempre ha identificat el club: el color blau. Més enllà de les diverses combinacions en les equipacions (actualment amb samarreta i mitgetes blaves i pantalons blancs, tot i que no sempre ha estat així), el color blau sempre ha estat representatiu del club i el motiu que es conegui l’equip amb el sobrenom dels ‘azulillos’. 

Millor classificació històrica

El Linares és tot un històric del futbol andalús, tot i que a nivell nacional no ha assolit grans classificacions. L’any 1973 es va proclamar campió de la Tercera Divisió i va aconseguir l’ascens directe a Segona, el qual suposava la millor classificació històrica de l’entitat. Malgrat tot, l’any següent no va ser capaç de mantenir la categoria i va tornar a la Tercera Divisió. La temporada 1977/78 té lloc la creació de la Segona Divisió B, categoria en què militaria el Linares fins la consecució, l’any 1980, d’un nou ascens a la Segona Divisió. El club va competir a la categoria de plata del futbol espanyol fins la temporada 1983/84, en què va descendir de nou.

Set partits sense derrota

L’equip és catorzè a la classificació del grup II de la Primera Rfef. Tot i això, la classificació no reflecteix l’estat actual del Linares, que suma sis victòries i un empat en els darrers set partits a la competició. Etxaniz, amb quatre dianes, és el màxim golejador de l’equip, seguit de Nando Copete i Carnicer, tots dos amb tres gols.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut