Laporta: “La situació era insostenible i en Sergi és un home valent”

Laporta: “La situació era insostenible i en Sergi és un home valent”

El president explica les raons de la destitució de Koeman i destaca les virtuts del nou tècnic interí, a qui defineix com “un home de Club que entén la nostra filosofia”

Joan Laporta i Sergi Barjuan han comparegut en roda de premsa aquest divendres al migdia per presentar el nou tècnic interí del primer equip del FC Barcelona. “En Sergi coneix el sistema i ha format part dels millors equips de la història, el Dream Team de Johan Cruyff. Entén la nostra filosofia i és un home de Club, un home valent i ambiciós. Avui és un dia en què estem esperançats i amb ganes”, ha declarat Laporta.

 

El president del FC Barcelona ha explicat les raons d’aquest canvi a la banqueta del primer equip: “La situació era insostenible. Crec que havíem entrat en una deriva molt perillosa en què podíem desenganxar-nos de tot. Esperem que aquest canvi serveixi de motivació per redreçar la situació i l’equip remunti”. Ha aclarit que Sergi Barjuan s’asseurà a la banqueta del primer equip fins que es trobi el substitut de Koeman de manera definitiva.

Crec que havíem entrat en una deriva molt perillosa en què podíem desenganxar-nos de tot

Joan Laporta

En aquest sentit, Laporta també ha declarat que “potser ens havíem allunyat una mica de l’estil i ara volem recuperar les essències”, deixant clar que l’estil de joc del Barça és “genuí i insubstituïble”. A més, ha recordat que “la Lliga encara està oberta”, que tots els títols encara són possibles i que al Barça “no hi ha anys de transició”. 

Laporta: “Estem molt agraïts a Koeman”

El president també ha tingut paraules d’agraïment cap a Ronald Koeman. “Va assumir la direcció tècnica del Barça en un moment de màxima dificultat i ha estat una persona de Club, continua sent un gran de la història del Barça i sempre el tindrem present en la nostra memòria col·lectiva”.

Laporta no ha volgut donar detalls de la rescissió del contracte de l’holandès però sí ha reconegut que “tot afecta, perquè es pagar uns diners que no estava previst pagar, però intentarem respectar els drets d’ambdues parts i que quedi satisfet”. 

Sobre el moment en què li van comunicar la decisió, Laporta ha explicat que se li va traslladar a Koeman “amb tot el respecte i crec que ell ha vist el nostre esforç per donar-li un marge de confiança”, en referència al missatge de suport declarat pel president Laporta després de la derrota a camp del Benfica i abans de visitar el Wanda Metropolitano.

Laporta: “L’entrenador que vingui tindrà el nostre total recolzament”

Moltes de les preguntes de la roda de premsa han versat sobre un mateix nom: Xavi Hernández. El president Laporta ha reconegut que l’exjugador del Barça és un dels candidats però no ha volgut confirmar que serà ell el nou entrenador del primer equip. “Algun dia Xavi Hernandez entrenarà el Barça. Viu pel futbol, li encanta el futbol, és del Barça i ho té com un objectiu prioritari a la seva vida. Tinc molt bones referències seves i la meva opinió sobre ell és molt bona”, ha declarat, abans de matisar que “també tenim altres opcions”.

Sobre la seva relació amb Xavi, Laporta ha explicat que porta parlant amb ell des de la campanya electoral, que la seva comunicació mai s’ha tallat i ha reconegut que fins i tot han comentat plegats partits del FC Barcelona. 

Sigui quin sigui l’entrenador escollit, Laporta ha deixat clar que “tindrà el nostre total recolzament” i també “la nostra exigència”. “Volem fer un futbol espectacular. Ja ho hem fet abans i volem tornar-ho a fer”, ha rematat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut