PRÈVIA | Rayo Vallecano - FC Barcelona: Sense marge d'error en un estadi de bon record

PRÈVIA | Rayo Vallecano - FC Barcelona: Sense marge d'error en un estadi de bon record

Els culers es desplacen a l'Estadi de Vallecas, on no perden des de l'any 2002: set victòries en set partits, amb l'objectiu de guanyar per no decaure de les posicions capdavanteres de Lliga

Sense espai per la derrota en un camp de precedents propicis. Aquest dimecres 27 d'octubre (19 hores), el FC Barcelona es desplaça fins a l'Estadi de Vallecas amb el principal objectiu de recuperar el camí del triomf en Lliga. Encara queda molta competició, però els culers no volen allunyar-se de les posicions capdavanteres. 

Així doncs, toca refer-se de la derrota en el Clàssic en un camp de bon record blaugrana. I contra un rival acostumat a perdre davant el Barça, el Rayo Vallecano. Ronald Koeman no podrà comptar amb Ansu Fati, baixa d'última hora per al partit

Rayistas i barcelonistes s'enfronten en la jornada 10 de la Lliga. D'aquesta manera, es reprenen els precedents lliguers entre ambdós conjunts. Aturats el curs 2018/19. Quan els blaugranes van assolir les darreres dues victòries davant els madrilenys. Un elenc que també va caure derrotat a mans dels culers en els vuitens de final de la Copa del Rei passada (1-2)

 

Un rival amb focus

Entrenador: Andoni Iraola. Com a tècnic solament ha registrat un duel davant el Barça, el de Copa de la campanya anterior. Ara bé, el seu historial com a jugador reflecteix 27 partits contra els culers. Tots ells defensant la samarreta de l'Athletic Club. 

Els golejadors: Álvaro García és el franjirrojo més anotador en Lliga. Ara bé, està escudat per Falcao i Nteka, que n'acumulen tres. 

Classificació: El Rayo es troba en la setena plaça amb 16 unitats, una més que el FC Barcelona i amb un partit més que els blaugranes. Els del barri de Vallecas van perdre el darrer matx lliguer davant el Betis, però destacar que es manté imbatut al seu estadi: amb quatre triomfs de quatre possibles.

Uns precedents de color blaugrana

Els de Koeman tenen entre cella i cella seguir la tendència d'enfrontaments, perquè... 

  • ... seguirien mantenint el baix percentatge de victòria del Rayo quan el Barça visita Vallecas en Lliga. Situat en el 16,7%, que el conformen tres triomfs, sis empats i nou derrotes. 

  • ... donarien continuïtat a la dinàmica de no perdre a Vallecas des de l'any 2002. Una derrota per 1-0 que, precisament, també és la darrera vegada que els barcelonistes han perdut davant el conjunt madrileny. I és que els blaugranes encadenen 14 victòries consecutives davant el Rayo Vallecano.

  • ... escriurien una efemèride. En cas de victòria, el Barça tindria la millor ratxa de triomfs contra un mateix rival en totes les competicions. Una pàgina inèdita en les memòries barcelonistes. 

  • ... aconseguirien el primer triomf com a visitants en aquesta Lliga 2021/22. De moment acumulen dos empats i una derrota a domicili.

Koeman: "Crec que l'equip és capaç de reaccionar bé"

"Sent el Barça, sempre hi ha necessitat de guanyar", ha explicat l'entrenador neerlandès en la prèvia d'aquest Rayo - Barça. Un partit de lliga en què el mateix entrenador blaugrana ha remarcat que "l'equip és capaç de reaccionar bé". Una reactivació vital per tornar al camí de la victòria. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut