Cinc coses que cal saber del Rayo - Barça

Cinc coses que cal saber del Rayo - Barça

El conjunt madrileny és un dels sis equips de les grans Lligues europees que ha guanyat tots els seus partits com a local

El Rayo Vallecano és una de les grans revelacions de la temporada. L’equip madrileny, que ha tornat a la màxima categoria després de dues temporades a Segona, és setè amb 16 punts i ocupa posicions europees. El Rayo-Barça d’aquest dimecres, doncs, es presenta com un duel atractiu, que ve carregat d’una sèrie de curiositats que repassem a continuació.

Quatre de quatre a Vallecas

El conjunt de Vallecas s’ha fet fort al seu estadi, on ha sumat els 12 punts possibles contra Granada (4-0), Getafe (3-0), Cadis (3-1) i Elx (2-1). De fet, només sis equips de les cinc principals Lligues europees poden presumir d’haver-ho guanyat tot al seu estadi aquesta temporada. Són el Borussia Dortmund, el PSG, el Nàpols, l’AC Milan, el Sevilla i el propi Rayo.

Un exblaugrana assentat a l’onze

A l’equip d’Andoni Iraola hi ha un futbolista amb passat blaugrana que té plaça a l'onze de manera habitual. Es tracta d’Ivan Balliu, format a les categories inferiors del FC Barcelona. Capità del Juvenil que va guanyar el triplet la temporada 2010/11, va estrenar-se amb el Barça B de Luis Enrique aquell mateix curs, tenint continuïtat al filial blaugrana d’Eusebio Sacristán durant les temporades 2011/12 i 2012/13, abans de recalar a l’Arouca portuguès.

Sinònim de gols

Els Rayo-Barça són partits històricament farcits de gols. En els sis últims compromisos sempre hi ha hagut més de dos gols i només s’ha donat un únic 0-0 en els 39 partits disputats entre tots dos equips. De l’última dècada destaquen un 0-7, un 0-5, un 6-0 i un 6-1.

Un rècord històric a la vista

De fet, el Rayo Vallecano és un dels equips que millor se li han donat últimament al FC Barcelona. Entre compromisos de Lliga i Copa, els culers sumen 14 victòries consecutives contra el conjunt de Vallecas, igualant el seu millor rècord de victòries consecutives contra un mateix equip. Fins ara, només el Valladolid (entre el 1990 i el 1996) havia patit 14 derrotes consecutives contra el Barça. Si hi ha victòria culer aquest dimecres, el rècord seria exclusiu contra el Rayo.

L’últim precedent, a la Copa

D’aquestes 14 victòries, l’última es va produir en un duel a la Copa la temporada passada. Els madrilenys es van avançar mitjançant Fran García a la segona meitat però Messi i De Jong van capgirar el marcador en el tram final de partit per assolir la classificació per als quarts de final d’una competició que acabarien guanyant els de Ronald Koeman.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut