Benfica - FC Barcelona: Segona derrota a la Champions (3-0)

El Barça cau a Lisboa i segueix sense puntuar a la fase de grups

Nova derrota del FC Barcelona a la Lliga de Campions, que segueix sense puntuar a la fase de grups. Els gols de Darwin Núñez (2) i Rafa Silva han condemnat el conjunt blaugrana a Lisboa en una nit nefasta per als interessos culers. Els homes de Koeman, que han acabat amb 10 per l’expulsió d’Eric Garcia, es troben –ara sí- entre l’espasa i la paret a la Champions. Amb 12 punts encara per disputar-se, cal començar a sumar de tres en tres si es vol accedir a vuitens.

Gol en contra al minut 2

El partit ja ha començat malament per al Barça, que ha sortit amb una defensa de tres centrals. Era el minut 2 quan Darwin Núñez ha arrencat des de la banda esquerra i ha acabat fabricant-se l’1-0 en una jugada individual que ha agafat a contrapeu a Ter Stegen. El gol ha estat un gerro d’aigua freda per als de Koeman, que s’hi jugaven molt.

Hi ha hagut reacció, però. Després d’encaixar el gol el Barça ha ofert els seus millors minuts de joc. Luuk de Jong i Pedri han gaudit d’una doble ocasió clara que no ha acabat de miracle en el gol de l’empat. Minuts més tard Pedri ho ha tornat a provar amb un xut llunyà.

Entra Gavi per Piqué

A la mitja hora, però, s’ha produït un nou gir en el guió del partit. Koeman ha donat entrada a Gavi en el lloc de Piqué, que tenia una groga i ha estat a punt de veure la segona en una acció defensiva al migcamp. Frenkie de Jong, força actiu en les tasques d’atac, ha passat a ocupar la posició de central deixada vacant pel ‘3’. Tot i la insistència de Memphis, s’arribaria a la mitja part sense més ocasions clares.

El Benfica colpeja per partida doble

Després de la derrota patida contra el Bayern, el Barça necessitava almenys puntuar a Lisboa. La segona meitat, però, no ha arrencat amb bon peu. Una sortida en fals de Ter Stegen gairebé acaba amb un gol a porteria buida dels locals, que han estavellat la pilota al pal. Koeman ha buscat la reacció amb un triple canvi al minut 67: Nico, Coutinho i Ansu Fati per Sergio, Pedri i Luuk de Jong.

La cosa, però, no ha funcionat. Rafa Silva ha fet el segon dels lisboetes en una acció en què Ter Stegen havia salvat el gol en primera instància. Quedava tocat moralment el Barça, que nou minuts més tard ha encaixat el tercer, obra de Darwin Núñez, des del punt de penal, després d’unes mans de Serginho Dest.

Amb el partit vist per sentència, l’àrbitre ha ensenyat la segona groga a Eric Garcia i ha fet que el Barça acabés amb 10. Al Barça no li senta bé Lisboa i la classificació per als vuitens queda ara molt en l’aire.