Emerson, el sisè lateral dret brasiler

Emerson, el sisè lateral dret brasiler

Arriba del Betis després de jugar 79 partits, fer 5 gols i repartir 10 assistències

Emerson Royal és profunditat per la banda dreta, velocitat i vocació ofensiva. Aquest juny, el FC Barcelona ha volgut exercir el seu dret a recuperar el jugador, que arribarà procedent del Betis el proper 1 de juliol, després de dos anys i mig defensant els colors verd-i-blancs. Perquè el jugador, nascut a Sao Paulo el 14 de gener del 1999, va arribar a la Lliga espanyola l’hivern del 2019 de la mà dels andalusos però també dels catalans

Durant aquest temps, Emerson ha crescut de forma progressiva. A l’equip andalús pràcticament sempre ha jugat de lateral o de carriler i ha explorat el seu gran potencial. Va arribar amb carències tàctiques i defensives, fruit de l’adaptació a la Lliga, però a poc a poc les ha anat polint. Ara, fitxa pel Barça com un diamant en brut, però que ja brilla.

 

Una mica semblant a Dani Alves, que va fer el camí Andalusia – Catalunya (en el seu cas procedent del Sevilla) amb molt potencial però encara sense la consagració definitiva. Aquesta li va arribar al Barça, on va guanyar 23 títols i es va convertir en el millor lateral dret del món. 

Ara, Emerson Royal podrà ser el sisè lateral dret del Barça brasiler. Aloisio (1988-1990), que era central però Cruyff el va reconvertir en lateral dret, va ser el primer. Després el van seguir Belletti (2004-2007), el gran heroi de la final de la Lliga de Campions de Paris l’any 2006, així com Dani Alves (2008-2016) i Adriano Correia (2010-2016), que era lateral esquerre però de vegades jugava per la dreta. L’últim lateral dret brasiler previ a Emerson va ser Douglas, entre 2014 i el 2017. 

El jugador més utilitzat al Betis

Arriba després de ser protagonista amb el Betis en els 79 partits que ha disputat en dos i mig. En aquesta darrera temporada ha ajudat l’equip de Manuel Pellegrini a acabar sisè i a classificar-se per a la propera Europa League amb un rol clau: ha estat el futbolista amb més minuts jugats de tota la plantilla (3.186 minuts), per davant de Guido Rodríguez i Nabil Fekir.

En aquests dos darrers cursos a la Lliga, Emerson ha estat el quart defensa amb més assistències de gol (n’ha fet 10), sent superat únicament per Jordi Alba (20), Jesús Navas (16) i Kieran Trippier (11). A més, ha estat el setè defensa de la Lliga que més ocasions ha creat. En total, ha fet 5 gols.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut