Sevilla - FC Barcelona - Arriben les semifinals per reafirmar el bon moment

Sevilla - FC Barcelona - Arriben les semifinals per reafirmar el bon moment

(21 hores) Els culers afrontaran l'anada a l'estadi al Ramón Sánchez Pizjuán, on intentaran donar volada a la ratxa triomfal de nou partits guanyant com a visitants

La Copa del Rei 2020/21 presenta un nou episodi. El FC Barcelona, després de superar el Cornellà (0-2) als setzens de final, el Rayo Vallecano (1-2) als vuitens i el Granada als quarts (3-5), obre la primera part de les semifinals del KO a l'estadi al Ramón Sánchez Pizjuán.  

Sevilla i Barça, que en aquest duel s'enfundarà la primera equipació, s'enfronten en unes semifinals que, ara ja sí, són a doble partit. Serà la segona vegada aquest curs que sevillans i barcelonistes s'oposin. El primer precedent d'aquest curs el van dibuixar el 4 d'octubre al Camp Nou. Un matx que va concloure amb empat a u

El rival

Entrenador: Julen Lopetegui. L'exporter blaugrana durant tres cursos, 1994/95 - 1996/97, tot just ha firmat quatre precedents contra el Barça sent el tècnic rival. I en cap d'ells s'ha apoderat del triomf: dues derrotes amb el Madrid i dos empats ocupant la banqueta de Nervión. 

Curiosament, aquest duel entre andalusos i catalans també servirà per veure un enfrontament d'excompanys en les banquetes. Perquè Lopetegui i Koeman van compartir el vestuari barcelonista a la temporada 1994/95. A més, el darrer gol de l'holandès com a futbolista culer va ser de penal, al Ramón Sánchez-Pizjuán i batent Lopetegui.

Els golejadors: Luuk de Jong, amb tres gols, és el màxim artiller dels hispalenses en el torneig del KO. Ocampos, que es perdrà el matx per una lesió al turmell, i Óscar Rodríguez l'escuden amb dues dianes. Ara bé, si comptabilitzem totes les competicions Youssef En-Nesyri, amb 17 gols, és l'home més anotador del Sevilla. 

Com arriba?: El conjunt sevillista s'ha classificat per a les semifinals després d'eliminar l'Almeria (0-1). Anteriorment, havia deixat fora el Ciudad Lucena (0-3), Linares Deportivo (0-2), Leganés (0-1) i València (3-0).

Destacar que el Sevilla encadena set partits, tant de Copa com de Lliga, guanyant. 

Els precedents de color blaugrana

  • És la setzena eliminatòria que construeixen els dos equips de la Copa que més vegades han arribat a semifinals; nou pel cantó sevillista i tretze, pel blaugrana. Si mirem les estadístiques, els culers han superat onze de les 15 eliminatòries que han disputat contra el Sevilla
  • A més, al llarg de la història el conjunt de Nervión registra un 23% de triomfs davant el Barça, que anota un 57% de victòries davant el Sevilla. Si bé és cert, el partit d'aquest curs al Camp Nou va acabar amb taules (1-1). 

La convocatòria de Koeman

Per a aquest matx, el tècnic neerlandès ha decidit convocar als següents futbolistes: Ter Stegen, Sergio, Griezmann, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, Matheus, De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki, Mingueza, Ilaix, Collado i Konrad. Són baixa per lesió Dest, Pjanić, Braithwaite, Gerard Piqué, Ronald Araujo, Philippe Coutinho, Sergi Roberto i Ansu Fati.

Uns noms que intentaran donar continuïtat a la ratxa victoriosa. Perquè el Barça encadena sis partits consecutius amarrant el triomf. És més, suma nou victòries com a visitant, tant en Lliga com en Copa. Ara, arriba l'anada de semifinals de la Copa per exhibir el moment triomfal. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut