La prèvia del Barça-València: Tancar una trilogia victoriosa al Camp Nou

La prèvia del Barça-València: Tancar una trilogia victoriosa al Camp Nou

Després de dos triomfs lliguers seguits a l'Estadi, els de Koeman afronten la jornada 14 davant un rival que també ha tingut partit entre setmana

El València conclourà una trilogia de partits lliguers al Camp Nou. Un escenari on els blaugranes encadenen dues victòries seguides, davant el Llevant (1-0) i la Reial Societat (2-1)

Així doncs, els de Koeman saltaran, aquest dissabte 19 de desembre a les 16.15 hores, amb la voluntat de donar continuïtat a la ratxa triomfal. I amb la idea de seguir retallant punts als líders de la taula. Davant, però, hi ha un sempre combatiu rival. Els xes, que fa quatre anys que no s'enduen els tres punts de l'Estadi, van derrotar els barcelonistes en el darrer precedent de lliga.  

El rival

Entrenador: Javi Gracia. Escriurà el seu setè precedent davant els culers. Tres derrotes, una amb l'Osasuna i dues amb el Màlaga, dos empats, un amb el conjunt pamplonès i l'altre amb l'elenc malagueny, i una victòria, dirigint el conjunt andalús, configuren el seu historial davant el Barça. 

Destacar que en la seva etapa de futbolista es va enfrontar als blaugranes en altres 13 ocasions. En quatre d'elles, es va creuar amb Ronald Koeman; l'aleshores defensa barcelonista sempre es va imposar, i inclús va signar tres gols, a l'aleshores migcampista navarrès del Valladolid. 

El golejador: Carlos Soler, amb cinc dianes. L'escuden Manu Vallejo, amb quatre gols, i Maxi Gómez, amb tres. 

Classificació: amb tres victòries, cinc empats i cinc derrotes en el seu caseller, els taronges es troben en la 12a plaça amb 14 punts. Tot i tenir el descens a tres unitats, el València ha estat capaç de derrotar a equips de la part alta com el Madrid o la Reial Societat. 

Com arriba?: Es planta al Camp Nou després de disputar 120 minuts en la primera ronda de la Copa del Rei 2020/21. L'equip valencianista va necessitar la pròrroga per eliminar el Terrassa (2-4). Una victòria que van aconseguir després de tres partits de Lliga seguits sense sumar els tres punts, dos empats i una derrota.  

Un rival predilecte per a Messi 

En Lliga davant els blanquinegres, l'estratosfèric 10 del Barça ha firmat 24 gols en 27 partits. Unes estadístiques que situen al València com el tercer equip lliguer preferit de l'astre argentí. Un futbolista que té entre cella i cella el rècord històric de dianes amb un club de Pelé. Solament el separa un únic gol. 

La convocatòria de Koeman

El tècnic blaugrana ha facilitat una llista de 23 futbolistes per aquest matx: Ter Stegen, Dest, R. Araujo, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, Matheus, F. De Jong, Umtiti, Junior, O. Mingueza, Konrad i Arnau Tenas. Es perden el partit per lesió Piqué, O. Dembélé, S. Roberto i Ansu Fati. 

"Davant el València, hem d'estar concentrats i posar energia"

Koeman

Per aquest partit, els focus també se centren en el tècnic barcelonista. Perquè Koeman va ocupar l'àrea tècnica valencianista durant mitja temporada, la 2007/08. "Va ser una estança curta, però vam guanyar la Copa del Rei", ha explicat en la roda de premsa prèvia a aquest duel entre Barça i València.

Un compromís on el Barça, l'equip que més ha xutat en l'actual Lliga, buscarà acabar la trilogia de partits lliguers al Camp Nou amb un nou triomf. Per això, tal com ha expressat el neerlandès en la seva compareixença, els blaugranes intentaran concentrar més "efectivitat per sentenciar abans; és l'únic a canviar, perquè estem desplegant un bon futbol".

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut