Prèvia: Un Barça - Vila-real per aixecar el teló

Prèvia: Un Barça - Vila-real per aixecar el teló

(21.00, Movistar LaLiga) El Camp Nou serà l'escenari del primer partit de la Lliga 2020/21 i del debut de Koeman en partit oficial com a tècnic culer

Nit d'estrenes al Camp Nou. Aquest diumenge 27 de setembre (21.00h, Movistar LaLiga), el Barça de Ronald Koeman farà el primer pas a la Lliga 2020/21. Un partit exigent davant el Vila-real, que també servirà per veure el debut del tècnic neerlandès en matx oficial. El duel entre blaugranes i 'groguets' correspon a la tercera jornada d'una ja arrencada competició regular. 

Els debuts culers en Lliga al Camp Nou

La dada. Des de la creació de la competició regular, el curs 1928/29, el Barça només ha perdut un partit com a local en l’estrena lliguera. Va ser l’any 1939. El 0-1 davant l’Espanyol és l’únic episodi negatiu en els debuts blaugranes al Camp Nou. Perquè el balanç és de 41 victòries, sis empats i una derrota.

El rival

Si el Barça encara no ha arrencat el seu camí en aquesta Lliga 2020/21, el Vila-real duu dos partits. Un empat, davant l’Osca, i una victòria, davant l’Eibar. D’aquesta manera, en els primers passos d’una nova competició regular, els de la Plana Baixa ocupen la tercera posició amb quatre punts de sis possibles. Destacar que un dels màxims artífexs d'aquests resultats és Gerard Moreno, màxim artiller de l'equip amb dos gols, un en cada partit. 

Precedents entre groguets i blaugranes

  • 2008. És l’any que guarda l’última derrota del FC Barcelona davant el 'submarí groguet'. Des d’aquell llunyà 1-2 al Camp Nou, els culers encadenen 16 victòries i sis empats.
  • 2010. És la darrera vegada que els de la Plana Baixa van puntar a l’Estadi en matx lliguer. Després d’aquell llunyà 1-1, els blaugranes han encadenat nou triomfs. El darrer l'any passat per 2-1 amb gols de Griezmann i Arthur

L’estrena de Koeman

La posada en escena del Barça davant l'equip valencià vindrà de la mà de Ronald Koeman. El tècnic barcelonista també debutarà en partit oficial com a tècnic blaugrana. Ara bé, en els darrers tres amistosos s’han vist pinzellades de la seva forma d’entendre el futbol. Més enllà de les tres victòries, el neerlandès ha mostrat el dibuix que usarà, un 4-2-3-1, i la intenció de pressionar alt. 

“L’equip està preparat per sortir fort davant el Vila-real”

Ronald Koeman

Aquest diumenge 27 de setembre, el tècnic holandès ha donat a conèixer la llista, formada per 23 jugadors, per al debut blaugrana a la Lliga. Aquests són els noms que conformen la primera convocatòria lliguera de Ronald Koeman com tècnic barcelonista: Piqué, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanić, Messi, O. Dembélé, Rafinha, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincão, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Ansu Fati, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, R. Araujo, Mingo i Arnau Tenas. 

Emery retorna a l'Estadi...

... després de l’antològica remuntada del Barça davant el PSG (6-1). Aquella nit màgica del 8 de març del 2017, a la banqueta parisenca, l’actual tècnic del Vila-real encaixava la seva dotzena derrota al Camp Nou. Un estadi que mai ha vist una victòria d’Unai Emery com a entrenador. 12 derrotes dirigint quatre equips diferents: Almeria, València, Sevilla i PSG. Veurem quin serà el resultat d'aquesta nit des de l'àrea tècnica del 'submarí groguet'.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut