Messi iguala el rècord d'assistències de Xavi

Messi iguala el rècord d'assistències de Xavi

El ‘10’ blaugrana acumula 20 passades de gol en la competició regular i, d’aquesta manera, iguala la marca de Xavi Hernández de la temporada 2008-09

Cap rècord s’escapa del nom de Leo Messi. En el partit contra el Valladolid, l’astre argentí ha firmat la seva assistència número 20 en l’actual competició regular. El crac argentí ha fet la passada a Arturo Vidal en el 0-1. Una xifra màgica a l’abast de pocs. Concretament, de les botes de Leo Messi i Xavi Hernández. Perquè són els dos únics futbolistes que han assolit la vintena de passades de gol a la Lliga en tot el segle XXI.

Ara, en aquest curs 2019-20, el 10 té dos partits per davant per superar el migcampista de Terrassa i incrementar, d'aquesta manera, les seves xifres com a assistent.

Repartint gols des del 2005

El 19 de novembre del 2005, un imberbe 30 culer inaugurava el seu compte assistent en la competició domèstica. I ni més ni menys que en el seu primer partit al Santiago Bernábeu. Una conducció i una pilota cap a Eto’o per obrir el marcador, que acabaria reflectint un 0-3 al Bernabéu. Aquella assistència seria la primera de les dues que portarien el seu nom en el curs 2005-06. Però, com en tots els aspectes del joc, Lionel Messi progressaria.

1600x700_PrimerGoalMessi
15 anys del primer gol de Messi: Com ha canviat el món?
Juga al quiz i guanya la samarreta de la llegenda!

Una marca que comparteix amb Xavi

Des de la campanya 2006-07, el de Rosario assegura almenys 10 serveis de gol en el torneig regular -llevat de la 2016-17, quan en va fer 9. Ara bé, mai abans havia arribat als 20 a la Primera Divisió. Un número que solament s’associa a Leo Messi i a Xavi Hernández a la Lliga en el segle XXI. Dos autèntics directors d’orquestra que dirigeixen la pilota cap al gol.

Màxim assistent i Pitxitxi

Messi és en el camí correcte cap al gol. Així ho demostren les seves xifres. Amb l’assistència contra el Valladolid, el capità culer augmenta encara més la diferència amb els seus perseguidors i es manté com a màxim golejador (22 gols) i màxim assistent (20 assistències) de la Lliga. A més, en total aquesta temporada ja n'acumula 24, sumant les de la Champions i una a la Copa del Rei. Ben a prop de les 29 de la temporada 2014-15, la que va gaudir del Messi més assistent de tots els temps.

Ningú li pot fer ombra. Sens dubte, estem davant del millor jugador del món. Un número 10 que no cessa en l’ímpetu d’enlluernar les estadístiques.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut