La prèvia del Vila-real - FC Barcelona: Partit exigent per tornar a vèncer

La prèvia del Vila-real - FC Barcelona: Partit exigent per tornar a vèncer

(22.00 hores, Movistar LaLiga) Groguets i blaugranes disputaran la jornada 34 de Lliga en un duel que es disputarà a l'Estadi de la Ceràmica

El futbol no s’atura. Aquesta vegada la pilota es desplaça cap a l’Estadi de la Ceràmica per rodar en el Vila-real – FC Barcelona (22.00 hores, Movistar LaLiga). Els de Setién buscaran retrobar-se amb la victòria després de dos empats consecutius: Celta (2-2) i Atlètic de Madrid (2-2).

El rival 

En el seu darrer matx de Lliga, els groguets van assolir el triomf davant el Betis gràcies a un doblet de Gerard Moreno. Uns tres punts que acosten el 'submarí groc' a posicions de Champions. Perquè el conjunt de la Plana està a només tres punts del quart classificat del torneig regular.
 
Classificació a la Lliga: 5è (54 punts)
Balanç a la Lliga: 16V-6E-11D

Precedents entre groguets i blaugranes

  • 2008. És l’any que guarda l’última derrota del FC Barcelona davant el Vila-real. Des d’aquell llunyà 1-2 al Camp Nou, els culers encadenen 15 victòries i sis empats.
  • Aquesta ratxa d’imbatibilitat s’allarga si només es comptabilitzen els matxs de visitant del Barça. Ens hem de remuntar al 20 d’octubre del 2007 per veure la darrera vegada que els barcelonistes no van sumar cap punt en l’estadi groguet. Un camp on els culers, en els darrers partits de Lliga, han aconseguit sis victòries i quatre empats. L’últim duel blaugrana com a forà va acabar amb empat a 4.
  • El resultat de la primera volta d'aquesta Lliga 2019-20 va ser favorable als blaugranes: 2-1

Messi vs. Gerard Moreno

Aquest matx també serà un cara a cara entre golejadors; entre els dos màxims anotadors de cada plantilla. Un Messi, primer classificat del Pitxitxi amb 22 dianes, contra Gerard Moreno, tercer, amb 15. Si en la darrera jornada l’astre argentí s’enlairava fins als 700 gols com a professional, el davanter català eixamplava les seves estadístiques en la primera posició del Trofeu Zarra.

Retrobaments a La Ceràmica

De companys a rivals. En aquest matx de la jornada 34, l’exblaugrana Paco Alcácer, actual davanter de l’elenc de la Plana Baixa, intentarà incomodar els seus antics socis al terreny de joc. Però no serà l’únic que s’enfrontarà al seu passat. Perquè els exsevillistes Rakitic, Alberto Moreno, Iborra i Bacca es tornaran a trobar sobre el terreny de joc, tot i que aquest cop també es desmarcaran en direccions contràries.

Calleja, testimoni d’efemèrides culers

Resulta curiós, anecdòtic. L’actual tècnic del Vila-real, Javi Calleja, figura en efemèrides blaugrana a Primera Divisió. Això sí, com un futbolista passiu. Perquè com a jugador va observar com:

  • Kluivert, el nou generós, marcava el seu primer hat-trick com a culer en un Vila-real 4 - Barça 4.
  • Puyol jugava el seu matx 100 a la Lliga en un Vila-real 2 - Barça 0.
  • Xavi celebrava el seu primer doblet com a blaugrana en un Màlaga 1 - Barça 4.

La convocatòria de Setién

Per a aquest partit, Setién ha fet una llista de convocats amb 24 noms: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Arthur, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Braithwaite, S. Roberto, Vidal, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, Collado, Ansu Fati, R. Araujo, Morer, Monchu i J. Cuenca. Cal recordar que queden fora de la convocatòria per lesió O. Dembélé, F. De Jong i Umtiti.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut