Revulsius decisius

El paper dels canvis de Quique Setién va ser clau en el triomf davant l’Athletic, amb Ansu i Riqui aportant frescor i Rakitic obrint la llauna

Quan els partits estan travats, els canvis de l’entrenador poden acabar sent claus per al resultat del matx. I així va ser en el triomf davant l’Athletic al Camp Nou (1-0), on Quique Setién va moure fitxa des de la banqueta donant entrada a jugadors com Riqui Puig, Rakitic i Ansu Fati, que acabarien sent revulsius decisius per aconseguir la victòria.

Irrupció dels joves de La Masia

L’entrada de Riqui Puig i Ansu Fati, jugadors encara amb fitxa del filial, va ser clau per sacsejar el partit. L’Athletic es trobava molt tancat en defensa, i la frescor que van aportar els joves talents de la Masia va permetre al Barça jugar amb més ritme. Riqui Puig va ser el primer canvi de Setién, substituint a Arthur als 56 minuts. El ‘28’ culer va jugar 34 minuts en els quals va fer 27 bones passades, dues recuperacions i va crear una ocasió de gol.

Pel que fa a Ansu Fati, va entrar al minut 65 en el lloc de Griezmann. Als 25 minuts que va jugar, el jove extrem va completar 11/11 en passades, va xutar dos cops a porteria (una d’elles al pal) i va completar un regat.

Rakitic, l’obrellaunes

A més, un altre dels canvis de Setién va ser el migcampista croat, qui va acabar sent clau en el triomf. Rakitic també va entrar als 65 minuts, en aquest cas substituint a Sergio Busquets. I Només sis minuts després, va ser l’encarregat d’obrir la llauna: recuperació a la frontal, paret amb Messi i afusella a Simón per anotar l’1-0. Gol, triomf i tres punts per seguir amunt.

mini_2020-06-23 BARCELONA-ATHLETIC 63

El ‘4’ culer va disputar 25 minuts, completant 14 bones passades, una recuperació i va rebre també una targeta groga. A més, amb el seu gol -el primer del curs- ja són 17 els golejadors diferents del FC Barcelona en aquest curs. Quant al darrer canvi, Braithwaite va entrar al 85 en lloc de Suárez i va oferir també dinamisme a l’atac blaugrana als darrers compassos del partit.

Els joves del filial, també sumen

A l'era Setién, Ansu Fati és el segon jugador de la plantilla que més regats ha intentat (21) només superat per Leo Messi (117). A més, Araújo, amb 95% de precisió a la passada, també lidera aquest apartat (tot i que només ha jugat un partit). Davant l'Athletic, la presència dels joves de la pedrera va ser clau per acabar guanyant el matx.