Barça – Athletic: Triomf treballat per continuar amunt (1-0)

Un gol de Rakitic als 71 minuts de joc dona els tres punts als barcelonistes i se situen líders provisionals a la classificació

Victòria molt treballada del conjunt blaugrana davant l’Athletic Club (1-0) al Camp Nou. Els culers han sumat tres punts importantíssims per seguir amunt a la classificació i dormir líders a falta de que jugui el Reial Madrid davant el Mallorca el proper dimecres. Un bon gol d’Ivan Rakitic als 71 minuts de joc ha donat la victòria als homes de Setién, que sumen una nova porteria a zero.

Igualtat inicial

La primera part ha estat marcada per una gran igualtat entre tots dos equips, sense cap conjunt sent capaç d’avançar-se al marcador. Els primers compassos han estat de domini blaugrana, amb les primeres arribades a la porteria d’Unai Simón, però a poc a poc, l’Athletic ha generat perill al contraatac amb la velocitat de Williams.

Amb Messi molt actiu entre línies, els culers ho han intentat mitjançant Luis Suárez i Arturo Vidal, però sense encert entre pals. A més, Sergio Busquets ha rebut la seva 5a targeta groga a la Lliga i es perdrà la visita a Balaídos del proper dissabte.

Rakitic desfà l’empat

Ja a la segona meitat, Setién ha mogut fitxa des de la banqueta donant entrada a Riqui Puig, Ansu Fati i Rakitic, i els revulsius han donat els seus fruits. El migcampista croat ha estat l’encarregat d’obrir la llauna en una acció iniciada per ell mateix: recuperació a la frontal, assistència de Messi i el ‘4’ blaugrana afusella a Simón per anotar l’1-0 (minut 71).

Amb el gol, els homes de Setién s’han alliberat i han seguit arribant amb molt perill a la porteria visitant. Suárez, després d’una bona acció individual dins l’àrea, i Messi, amb una jugada marca de la casa des de la dreta, a punt han estat d’anotar el segon, però sense fortuna en la definició.

Finalment, victòria per la mínima dels culers que sumen ja cinc jornades consecutives sense encaixar cap gol, amb una gran actuació defensiva de tot l’equip. Amb aquest triomf, els culers es situen líders amb un partit més que el seu principal rival, el Reial Madrid.