34 anys de la remuntada contra el Göteborg

El 16 d'abril del 1986 el Camp Nou va presenciar un inoblidable Barça-Göteborg de la tornada de les semifinals de la Copa d’Europa

La del 16 d'abril del 1986 va ser la nit màgica del davanter blaugrana Angel Pichi Alonso, amb el seu memorable hat-trick europeu en ocasió de la disputa al Camp Nou de la tornada de les semifinals de la Copa d'Europa entre el Barça i el Göteborg. A priori, el pronòstic era totalment desfavorable als interessos barcelonistes, ja que a l'anada a Ullevi l'equip suec havia vençut per un clar 3-0.

Esperonat pel gran repte que tenien al davant, els homes de Terry Venables van sortir a donar-ho tot i van aconseguir d'una manera èpica el seu objectiu, si bé és cert que el Göteborg sempre va donar la cara i fins i tot va arribar a superar els blaugranes en moltes fases del partit. El gol matiner de Pichi Alonso (minut 9) no va trasbalsar els visitants, que amb el seu joc exquisit es van fer els amos del centre del camp i van crear algunes ocasions prou clares; mentre que els locals es dedicaven a estèrils passades llargues quan el desànim s'estenia a les grades.

Aquesta tònica de joc va continuar a la segona part fins que va arribar la jugada clau, un oportuníssim segon gol de Pichi en el minut 63 que va donar ales tant als espectadors com als jugadors. El deliri va arribar amb el 3-0, aconseguit sis minuts després, un altre cop mitjançant Pichi Alonso. El Barça, fora de si, va continuar dominant un Göteborg que havia perdut el nord. Tanmateix, ja a la pròrroga, l'equip suec es va recuperar i va tornar a fer patir un Barça que va acabar enfonsat fins al punt de considerar l'arribada a la tanda de penals com la millor de les notícies. Sortosament, en els llançaments des dels onze metres, l'equip blaugrana es va imposar (5-4), i va accedir així a la final de Sevilla.

Aquesta va ser l'alineació blaugrana: Urruti, Sánchez, Migueli, Alexanko, Julio Alberto, Víctor, Schuster (Pedraza, min 57), Esteban, Calderé, Carrasco i Pichi Alonso (Clos, min 71).

Així van ser els gols

1-0. Minut 9: Calderé va cedir l'esfèrica a Pichi Alonso. Aquest es va desfer del seu marcador i va superar Wernersson per baix.

2-0. Minut 63: Pilota llarga de Migueli per a Pichi, que en posició difícil va tornar a marcar davant la sortida del porter.

3-0. Minut 69: Jugada de fantasia de Carrasco per l’esquerra, amb quatre driblatges consecutius i una centrada perfecta al cap de Pichi Alonso, que va materialitzar de manera esplèndida el seu hat-trick.