75 anys del 5-0 al Madrid

75 anys del 5-0 al Madrid

El 25 de març del 1945 el Barça va materialitzar aquesta golejada història al camp de Les Corts a la jornada 21 de la Lliga 1944/45

75 anys d’una golejada històrica. El 25 de març del 1945 el Barça va vèncer a Les Corts el Reial Madrid per 5-0 a la jornada 21 de la Lliga 1944/45.

Aquell va ser un partit memorable, amb un equip blanc que al primer temps va aguantar de manera molt meritòria les envestides blaugranes, però que a la segona part es va veure desbordat en totes les seves línies per un conjunt blaugrana que va desfermar el deliri de l’afició congregada al vell estadi. Com es va publicar a un diari de l’època, amb la consecució del cinquè i definitiu gol, marcat per Marià Gonzalvo a quatre minuts del final, “l'entusiasme es va desbordar al camp i les graderies van prendre el color blanquinós de milers i milers de mocadors que agitava el públic expressant d'aquesta manera el seu content i satisfacció per la tasca realitzada pels jugadors barcelonistes”.

L’alineació blaugrana en aquell històric dia va ser aquesta: Quique, Elías, Benito, Calvet, Sans, Gonzalvo II, Valle, Escolà, César, Gonzalvo III i Bravo. Marcaren César (41’, 46’), Bravo (52’), Escolà (77’) i Gonzalvo III (86’). Amb aquesta victòria, el Barça va ampliar a tres punts el seu avantatge al capdavant de la classificació sobre el segon classificat, el propi Reial Madrid.

Al capdavall, el FC Barcelona va acabar guanyant aquell campionat després de setze anys sense fer-ho. Amb Josep Samitier a la direcció tècnica, l’equip va oferir un superb nivell de joc durant el campionat. De fet, la competició va resultar un emocionant frec a frec entre el Barça i el Reial Madrid, de tal manera que la victòria final no va arribar fins a la penúltima jornada, en el matx disputat a Les Corts enfront de l’Athletic de Bilbao, guanyat per 5-2 el 13 de maig del 1945.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut