Barça - Granada: Una estrena il·lusionant (1-0)

Barça - Granada: Una estrena il·lusionant (1-0)

El primer matx de Setién com a tècnic blaugrana ha acabat amb triomf gràcies a un gol de Messi

Un origen victoriós. L’etapa de Setién a la banqueta culer, la segona volta de la Lliga i els partits al Camp Nou del 2020 s’han estrenat amb un somriure. La victòria davant el Granada gràcies al gol de Leo Messi també ha servit per sumar tres punts més al capdamunt de la classificació. Amb un joc de possessió de rècord, una pressió constant i amb la presència de futbolistes com Ansu Fati, Carles Pérez o Riqui Puig, el Barça ha guanyat un rival de caràcter defensiu.

La pilota blaugrana...

El segell de Quique Setién ha quedat palès des del primer segon. La pilota solament ha sentit les botes blaugrana; les de Sergio, Rakitic i Vidal al mig del camp. Amb una circulació fluida, el Camp Nou ha fet baixada cap a la porteria de Rui Silva. D’aquesta manera, Griezmann i, posteriorment, Jordi Alba i Messi han connectat amb Ansu Fati per escriure els primers xuts del partit. Únicament de firma culer. Perquè, a l’altre costat, Ter Stegen, Piqué, Umtiti i Sergi Roberto han estat més preocupats per construir el joc.

La pressió alta ha estat un dels altres arguments del Barça davant el Granada. Així doncs, no ha estranyat la poca quota d’esfera dels andalusos, concentrats a interrompre les connexions dels de Setién, tranquil i dret a la zona tècnica de l’Estadi en el dia del seu debut com a entrenador blaugrana. Amb les mans a les butxaques de la gavardina, el càntabre ha presenciat el 82% de possessió barcelonista en la primera meitat.

...i les ocasions també

Uns 45 minuts inicials que han vist com les xarxes blanques s’han mogut pel vent i una ocasió de Messi, que ha impactat contra el seu lateral. Tampoc dos llançaments de falta del 10 argentí han pertorbat la calma de l’electrònic. Que també ha resistit a les entrades per les bandes del 18 i del 31 barcelonistes.

La càrrega del Barça s’ha reprès amb l’aire del descans. Amb el mateix guió de l’origen, Messi, Rakitic i Griezmann, sempre entregat en defensa, han exemplificat la constant cerca del gol. Un objectiu monopolitzat pels catalans, però amb una pinzellada del Granada. En el seu segon intent de tot el matx, Eteki ha enviat la pilota al pal dret del porter alemany.

Arriba el primer gol de l’era Setién

Amb 20 minuts a l’horitzó, l’expulsió de Germán i l’entrada de Riqui Puig, que ha rebut una tronadora ovació, han revitalitzat l'embranzida local. Una energia que ha canalitzat l’esclat barcelonista. Després d’una recuperació del migcampista del Barça B, els culers han trenat una triangulació entre Sergio, Messi, Griezmann i Vidal, que ha acabat amb celebració. Un toc subtil amb la dreta de l’extraordinari futbolista de Rosario ha situat l’1-0.

Sense que es cantés una altra diana, el Barça, amb Carles Pérez i Arthur sobre la gespa, ha certificat el triomf. Uns tres punts que també han portat estrenes victorioses: la de Setién a la banqueta culer, la del Camp Nou en el 2020 i la de la segona volta de la Lliga. Una competició que els blaugranes continuen liderant. De moment, aquestes inauguracions han portat optimisme. Un estat d’ànim que s’intentarà allargar en la Copa del Rei el proper dimecres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut