PRÈVIA | Començar l’any amb una victòria especial

PRÈVIA | Començar l’any amb una victòria especial

El Barça buscarà iniciar el 2020 amb un triomf per mantenir la bona dinàmica de resultats i el liderat

Torna la Lliga i el Barça vol mantenir-se en el camí de la victòria tal com va tancar el 2019. No serà fàcil, ja que els d’Ernesto Valverde visitaran l’Espanyol a Cornellà-El Prat (21.00 hores, Movistar Partidazo). Per la seva part, els blanc-i-blaus inicien l’any com a cuers i amb Abelardo com a nou tècnic per intentar redreçar la dinàmica.

El rival

L’Espanyol, a l’última posició de la classificació amb 10 punts, no està passant per una bona ratxa de resultats. I és que els blanc-i-blaus no guanyen un partit a la Lliga des de la jornada 10 al Ciutat de València contra el Llevant (0-1). Tot i així, els duels contra l’Espanyol sempre demanen la millor versió del Barça. A la banqueta, Abelardo dirigirà el seu primer partit com a tècnic de l’Espanyol  per mirar de millorar la dinàmica de resultats.

El darrer precedent

L’últim partit oficial entre Barça i Espanyol va ser al març del 2019 al Camp Nou, amb triomf blaugrana per 2-0 gràcies al doblet de Leo Messi. Tot i això, els duels al camp del conjunt blanc-i-blau solen ser de màxima exigència. El balanç general d’aquests partits és favorable als culers. I és que en els darrers 20 duels a la Lliga el Barça suma 4 empats i 16 victòries. En l'última visita a Cornellà-el Prat, els culers van aconseguir un contundent 0-4 amb gols de Messi (2), Dembélé i Suárez.

Les dades a tenir en compte

-Leo Messi ha marcat 22 gols en els 25 partits contra l’Espanyol a la Lliga. Una xifra que el converteix en el màxim realitzador dels duels entre Barça i Espanyol en aquesta competició.

-El Barça és a un triomf d’aconseguir la victòria número 100 contra l’Espanyol a la Lliga.

-El Barça només ha perdut el primer partit de l’any en un dels últims 14 anys, el 2015 al Reale Arena contra la Reial Societat.

-Els culers poden convertir-se en campions d’hivern, ja que el de Cornellà-El Prat serà el darrer duel de la primera volta per als d’Ernesto Valverde.

-Abelardo s’ha enfrontat al Barça com a tècnic de l’Sporting de Gijón i de l’Alabès, amb els quals va perdre els sis partits jugats contra el conjunt blaugrana (tres amb l’Sporting i tres amb l’Alabès).

La convocatòria d’Ernesto Valverde

Per a aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els futbolistes següents: N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, C. Pérez i Ansu Fati, que ha rebut l'alta mèdica aquest divendres. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Todibo i M. Wague i per lesió Ter Stegen, Arthur i O. Dembélé.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut