FC Barcelona – Reial Societat: Torna la Lliga amb una setmana decisiva

FC Barcelona – Reial Societat: Torna la Lliga amb una setmana decisiva

(20.45h, Movistar Partidazo) El líder afronta tres partits en set dies que podrien decidir el campionat de Lliga. El primer serà aquest dissabte al Camp Nou davant el conjunt basc

Torna la Lliga. Després de certificar l’accés a les semifinals de la Lliga de Campions al superar el Manchester United, el FC Barcelona se centra en la competició domèstica, on necessita 9 punts per proclamar-se campió. A falta de només sis jornades per finalitzar el campionat, els barcelonistes lideren la classificació amb 74 punts, mentre que l’Atlètic és segon amb 65. En la 33a jornada, els de Valverde rebran la visita de la Reial Societat (20.45h, Movistar Partidazo) al Camp Nou, un duel exigent davant d’un equip amb un gran perill ofensiu. Cal recordar que en el partit de la primera volta a Anoeta, els culers van vèncer per 1-2 amb gols de Suárez i Dembélé. 

Una setmana trepidant

Aquest duel, però, serà el primer de tres consecutius que disputaran els barcelonistes. Els homes d’Ernesto Valverde afronten tres jornades de Lliga en només una setmana: la Reial Societat al Camp Nou, l’Alabès a Mendizorrotza dimarts (21.30 hores) i de nou a l’Estadi davant el Llevant (20.45 hores), el dissabte 27.

Tres partits complicats on els de Valverde, si els guanyen tots tres, es proclamarien campions de Lliga, independentment del que faci l’Atlètic de Madrid. De fet, si els matalassers perden aquest dissabte, els culers també podrien guanyar la Lliga contra l’Alabès, sempre que sumin els tres punts aquest cap de setmana.

El rival

Posició a la Lliga: 10è (41p)
Balanç: 10V – 11E – 11D
Màxim golejador: Oyarzabal (12 gols)
Entrenador: Imanol Alguacil

La Reial Societat arriba al Camp Nou després d’empatar contra l’Eibar (1-1) a Anoeta i és desè a la classificació, amb 41 punts. Allunyat de la zona de descens, els bascos encara tenen opcions d’arribar a les posicions europees, ja que estan a 5 punts del setè classificat. Així doncs, els d’Imanol Alguacil buscaran aconseguir els tres punts al Camp Nou per seguir somiant amb Europa.

“És una setmana de 9 punts, els que necessitem per ser campions”

Ernesto Valverde

Tal com ha explicat el tècnic blaugrana en roda de premsa: “Ara mateix el que ens impulsa és la necessitat que tenim de guanyar. És una setmana de 9 punts, exactament els que ens falten per ser campions de Lliga”. A més, Valverde ha destacat: “Guanyar contra la Reial per a nosaltres significa molt, venim d'un partit de Champions espectacular, però aquest és un partit molt important per ser campions i volem seguir amb aquest impuls aconseguit davant el United".

La convocatòria de Valverde

Per a aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els  futbolistes següents: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá, Vidal i Umtiti. En queden fora per decisió tècnica Todibo, Murillo i Prince, mentre que Rafinha i Vermaelen són baixa per lesió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut