Barça - Espanyol: Messi torna a decidir el derbi (2-0)

El crac argentí, amb un gol de falta marca de la casa i un altre després d’una bona assistència de Malcom, ha donat els tres punts al líder

El Camp Nou s’ha vestit de gala per a la tornada del Barça a l’Estadi. Els culers no jugaven com a locals des del 13 de març passat, quan van certificar l’accés als quarts de final de la Lliga de Campions. I han tornat en gran: victòria davant l’Espanyol al derbi (2-0) per seguir líders intractables a la Lliga. Un gol de falta de Leo Messi -el tercer aquesta temporada davant els blanc-i-blaus- i un altre de l’argentí, després d’una bona assistència de Malcom, ha donat els tres punts als homes de Valverde, que inicien així de la millor manera el Tourmalet que espera al mes d’abril.

Domini inicial sense encert

Els culers han dominat el derbi des de l’inici, fent-se amb el control de la possessió i protagonitzant les primeres ocasions de perill. Messi, després d’una sèrie de retalls dins l’àrea, ha tingut la primera oportunitat (minut 8), però la seva rematada ha marxat a córner. També Rakitic, després d’un gran contraatac blaugrana (minut 20), ha estat a punt de sorprendre, però el seu xut creuat ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria visitant. Suárez i Messi també han tingut dues bones ocasions abans del descans, però les seves rematades no han trobat porteria.

Ja a la segona meitat, Valverde ha mogut fitxa des de la banqueta i ha fet entrar Sergi Roberto i Malcom, el qual ha tingut una clara ocasió només entrar (minut 62), però el seu llançament l’ha refusat Diego López a córner. Rakitic, de nou amb un bon llançament llunyà, ha provat sort, però sense fortuna (minut 67). Finalment, la insistència blaugrana ha obtingut el seu premi, i Messi, amb un gol de falta marca de la casa, ha obert el marcador (1-0, minut 71). Amb aquest, ja són tres els gols de falta que ha marcat l’argentí a l’Espanyol aquesta temporada.

Messi posa la cirereta al pastís

Amb el gol, els barcelonistes han seguit dominant amb solvència el partit, però l’Espanyol ha donat un parell d’ensurts mitjançant Wu Lei, però Lenglet, molt atent en defensa, ha esvaït els atacs visitants. Ja a les acaballes del partit, un bon contraatac blaugrana ha permès als culers anotar el segon: de nou Leo Messi, després d’una bona assistència de Malcom, ha posat la cirereta al pastís amb el 2-0 (minut 89). Finalment, victòria treballada dels homes de Valverde per sumar tres punts més i seguir intractables al capdamunt de la classificació.