FC Barcelona – Reial Madrid: S’escapa la Copa (1-2)

Un gol de Bale a cinc minuts del final del temps reglamentari decanta el partit a Mestalla Neymar ha estavellat una pilota al pal al minut 89 que hauria dut el matx a la pròrroga

La Copa del Rei del 2014 s’ha escapat. Dos gols de Di María i Bale al principi i al final del matx han decantat la cita de València a favor del Reial Madrid. El partit ha tingut un desenllaç cruel per a un FC Barcelona que havia assolit l’empat gràcies a un cop de cap de Bartra a la segona meitat. El Rei de Copes haurà d’esperar com a mínim un any més per seguir engreixant el seu palmarès a la competició del KO.

Eficàcia blanca

La nit no ha començat bé per al FC Barcelona. L’inici de partit ha recordat el del Calderón i el del Nuevo Los Cármenes. La primera rematada a porta dels blancs ha acabat en el gol de Di María després d’una ràpida combinació dels d’Ancelotti. Era el minut 11 i els culers havien de tornar a capgirar un marcador advers. Tot i el cop, dur, els culers han reaccionat fent-se amos de la pilota. Fins aquell instant el govern del matx havia estat força repartit.

Amb la pilota als peus el Barça ho ha provat de totes les maneres. Sovint per dins i també per bandes. Les centrades d’Alves mai han trobat rematador i les combinacions d’Iniesta i Alba per l’esquerra sempre han acabat sent refusades pels centrals del Madrid, que no tenia problema a renunciar a la possessió i buscar el contracop. Només una rematada desviada de Messi al minut 41 ha intimidat Casillas. El partit avançava massa ràpid sense que passés res, la millor de les notícies per a uns blancs que semblaven tenir tota la feina feta. Faltava un xic de velocitat. De profunditat.

Bartra empata de cap

A la represa el partit ha canviat i s’ha tornat més directe. Sense Alba, lesionat, Messi ha amenaçat de falta i Bale ha pogut fer el segon en dues clares rematades des de la frontal. També hi ha hagut temps per a la polèmica. Els culers han reclamat la segona groga d’Isco per mans i els blancs s’han queixat per una falta prèvia sobre Pinto abans d’una acció que havia acabat amb la pilota dins la porteria blaugrana.

Minuts després d’aquesta jugada ha arribat la diana de l’empat. Un servei de córner l’ha rematat a gol Bartra amb un cop de cap imparable per a Casillas, que res hi ha pogut fer tot i la seva estirada. Era l’1-1 que igualava el matx i que ha donat ales a l’afició culer. A aquestes alçades el Barça ja jugava amb Pedro i sense Cesc.

Bale decideix la final

El partit encarava el seu tram final quan Gareth Bale ha culminat un ràpid contracop des del mig del camp que ha acabat suposant l’1-2 per als blancs. No s’esperava aquest nou cop el Barça, que ha vist com el Madrid s’enduria la final de Mestalla amb dos gols, al principi i al final del partit.

La reacció culer, a la desesperada, gairebé te com a premi la diana de l’empat. Una rematada de Neymar Jr sol davant Casillas ha acabat sent refusada pel pal esquerre del porter blanc, que ha vist com la pilota li tornava a les mans després de colpejar a la fusta. No havia de ser la nit d’un Barça que ha donat la cara fins al xiulet final.