Barça-Girona, les dades per seguir una final inèdita

Barça-Girona, les dades per seguir una final inèdita

La Supercopa de Catalunya serà el sisè enfrontament, el primer en aquest torneig, entre barcelonins i gironins

Els Barça-Girona comencen a allargar les seves pàgines. La final de Supercopa de Catalunya, que es disputarà a La Nova Creu Alta, serà el primer precedent entre ambdós conjunts en aquesta competició. Ara bé, des de fa dues temporades la crònica entre barcelonins i gironins s’ha allargat. I és que en aquests darrers dos anys s’han enfrontat en quatre ocasions. Per tant, la Supercopa (18.45 h, TV3) es convertirà en un altre precedent que cal apuntar en aquesta història.

Un duel inèdit en Supercopa de Catalunya

En aquesta quarta edició de la Supercopa de Catalunya, els d’Ernesto Valverde defensaran el títol aixecat el curs passat davant l’Espanyol. Aquell va ser el segon trofeu que afegia el FC Barcelona al seu palmarès. El curs 2014/15, també després d’una tanda de penals i contra els blanc-i-blaus, el Barça va alçar la seva primera Supercopa de Catalunya.

Un derbi que creix amb precedents a favor

Les pàgines d’aquest duel han enregistrat cinc partits: quatre de Lliga i un de Copa. A més, els precedents conviden a l’optimisme barcelonista: cinc partits i cap derrota culer. Una victòria en el darrer precedent lliguer (0-2), un empat en el partit de la primera volta de la Lliga 2018/19 (2-2), dos triomfs el curs passat també en competició domèstica (0-3 a Montilivi i 6-1 al Camp Nou) i una llunyana victòria en la Copa de 1948/49 (9-0).

El primer Girona-Barça a La Nova Creu Alta

Aquest sisè Barça-Girona tindrà lloc a l’estadi del Sabadell: La Nova Creu Alta. Precisament, un terreny de joc que es va inaugurar amb un amistós entre Sabadell i FC Barcelona el 20 d’agost de 1967. A partir d’aquella data, els culers han jugat 19 partits més en aquest estadi: set de Primera, quatre de Copa Catalunya i vuit amistosos més.

El Girona, un rival amb un entrenador de passat blaugrana

Màxim golejador: Cristhian Stuani porta 16 gols en totes les competicions.

Entrenador: Eusebio Sacristán -que en 9 partits contra el Barça només ha aconseguit un triomf. Com a futbolista, el val·lisoletà, que va vestir l’elàstica culer durant set temporades, va formar part del ‘Dream Team’. A més, va ser entrenador del Barça B durant quatre cursos, on va coincidir amb dos integrants de l’actual plantilla culer: Sergi Roberto i Rafinha.

Classificació a la Lliga: 14è. La temporada passada va acabar en 10a posició, un fet que li permet disputar aquesta Supercopa -va ser el segon equip català més ben classificat.

La convocatòria de Valverde, amb novetats

El tècnic blaugrana ha decidit incloure a la llista als jugadors del primer equip Cillessen, Todibo, Malcom, Murillo, Prince, Aleñá i Umtiti, i als del filial Iñaki Peña, Wague, Guillem, Chumi, Miranda, O. Busquets, Monchu, Collado, Riqui Puig, Abel Ruiz, Mujica i Kike Saverio. Així doncs,  queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Lenglet, Jordi Alba, S. Roberto i Vidal, mentre que Rafinha i Vermaelen no hi seran per lesió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut