Chelsea – Juvenil A: Campions de la Youth League! (0-3)

Un doblet a Nyon del veneçolà blaugrana Alejandro Marqués i el gol d’Abel Ruiz acosten el segon trofeu europeu en cinc temporades

El Juvenil A és campió de la UEFA Youth League! Els de García Pimienta s’han imposat al Chelsea (0-3) a la final i han sumat la segona Champions Juvenil de la història del Club. El títol s’ha assolit gràcies a un doblet d’Alejandro Marqués i a un gol d’Abel Ruiz en una final que el Barça ha dominat pràcticament en tot moment. Perquè, galant de la possessió i el control, l’equip blaugrana ha estat superior i ha merescut guanyar el títol europeu des de l’inici.

De fet, malgrat que a la primera part no hi ha hagut gaires ocasions clares de gol, sí que s’ha començat a gestar el títol barcelonista. La proposta dels de García Pimienta, més ambiciosa que la del Chelsea durant els primers 45 minuts, ha fet que el resultat al descans fos justament favorable. Carles Pérez i Abel Ruiz han avisat els londinencs, però finalment ha estat Alejandro Marqués, amb un cop de cap després d’una gran jugada d’Abel Ruiz, el que ha inaugurat el marcador (0-1, min 31).

El futbolista veneçolà també s’ha encarregat d’ampliar distàncies a la represa, quan ha aprofitat una errada en defensa del Chelsea per definir a la perfecció davant el porter rival (0-2, min 50). Tot i que el resultat ha despertat una mica els blue, que han volgut mantenir-se dins del partit i han estat a punt de marcar amb una xilena de McCormick (min 55), un llançament de falta de Hudson-Odoi que s’ha estavellat contra el pal (min 60) i un cop de cap de Charlie Brown que ha marxat fregant el travesser (min 83), el Barça ha pogut acabar celebrant l’èxit. Ha esclatat ja al temps afegit, quan Abel Ruiz ha fet el gol definitiu i que tant ha buscat amb un retall i un xut ras (0-3, min 92). Tot plegat, doncs, per fer que la Youth League s’hagi acabat tenyint de blaugrana després d’un camí sense cap derrota!