Athletic Club – Juvenil A: Arrenca la Copa de Campions!

(18:00 hores, Barça TV) El conjunt blaugrana, campió del grup 3 de Divisió d’Honor, s’enfronta al campió del grup 2 a Lezama en l’anada dels quarts de final

Després de guanyar la Lliga en el grup 3 de la Divisió d’Honor per quarta temporada consecutiva, el Juvenil A del FC Barcelona arrenca aquest dimecres (18 hores) la defensa de la Copa de Campions. Ho fa a Lezama contra l’Athletic Club, precisament el rival al qual va superar en la gran final del curs passat. I és que el Barça també defensa el títol de campions de campions, però el primer pas serà el conjunt basc als quarts de final.

A diferència de la temporada passada, l’eliminatòria de quarts de final es disputa a doble partit, amb l’anada a Lezama i la tornada el diumenge (16 hores) a l’Estadi Johan Cruyff. La Copa de Campions tanca la temporada del Juvenil A blaugrana, després d’una Lliga molt competida en la qual ha mostrat molta regularitat. El torneig s’acabarà decidint en una Final a Quatre la propera setmana, en una seu encara per determinar.

Duel de campions

El Barça es va assegurar el títol del grup 3 en la penúltima jornada, després de moltes jornades lluitant, sobretot, amb el Zaragoza. Finalment, el conjunt dirigit per Òscar López va sumar 67 punts, amb un balanç de 20 victòries, set empats i només tres derrotes, una d’elles en una darrera jornada ja intranscendent.

L’Athletic Club, per la seva banda, es va imposar en el grup 2, també en la penúltima jornada, per davant de la Reial Societat i l’Eibar. Els lleons van tancar el curs regular amb 74 punts, amb un balanç de 23 victòries, cinc empats i dues derrotes. Es tracta d’una de les acadèmies més potents del futbol estatal, i serà un rival dur per accedir a la Final 4.

En la prèvia de l’eliminatòria, Òscar López i el capità Aleix Garrido van visitar el plató d’El Dia B de Barça TV, on van analitzar el triomf en la Lliga i l’eliminatòria contra l’Athletic Club. Per al tècnic, “l’Athletic és diferent al que ens vam trobar en l’última final, gestiona la pilota amb criteri i defensivament, com sempre, són forts, agressius i contundents”. Aleix, per la seva banda, comentava que “hem competit bé en totes les competicions, i algunes se’ns han escapat per detalls; ara competirem com animals en la Copa de Campions i tan de bo puguem repetir el que vam fer l’any passat”.

Baixes per afrontar la competició

L’equip ha fet un últim entrenament a la Ciutat Esportiva Joan Gamper aquest dimarts i posteriorment s’ha desplaçat a Bilbao amb 22 jugadors en la convocatòria. Òscar López té baixes en l’equip per diversos motius. A més dels jugadors lesionats (Ángel Alarcón, Sergi Domínguez i Jan Molina), alguns jugadors estan concentrats amb seleccions: Lamine Yamal, Héctor Fort i Marc Guiu amb Espanya Sub17 per disputar l’Europeu de la competició i Derek Cuevas amb la República Dominicana Sub20.

Davant d’aquestes absències, diversos jugadors del Juvenil B completen l’expedició a Bilbao, a més dels jugadors del Barça Atlètic Ilias Akhomach i Lucas Pocho Román. Aquests són els jugadors que formen la convocatòria: Ander Astralaga, Antonio Gómez, Joan Anaya, Arnau Casas, Martin Georgiev, Rubén Cantero, Alexis Olmedo, Gerard González, Xavi Moreno, Adrian Simon, Gerard Hernández, Biel Vicens, Toni Caravaca, Aleix Garrido, Unai Hernández, Cristo Muñoz, Ilias Akhomach, Dani Rodríguez, Pocho Román, Nil Calderó, Arnau Pradas i Fabián Luzzi.