Juvenil A - Cornellà: Victòria amb sabor a títol de Lliga! (2-1)

Els gols d'Unai Hernández i Ángel Alarcón han significat el triomf definitiu que els faltava per poder celebrar una altra Lliga, la quarta seguida

El Juvenil A ja és campió de Lliga! El grup 3 de la Divisió d'Honor Juvenil torna a ser blaugrana per quarta vegada seguida després que hagin superat el Cornellà (2-1) a la Ciutat Esportiva Joan Gamper en un partit de paciència que s'ha decidit en el segon temps.

El gol es fa esperar

Els blaugrana s'havien guanyat el dret a tenir-ho tot de cara per segellar la consecució del títol. Només puntuant, els d'Óscar López sabien que serien campions, però com en absolutament tots els partits, els culers han buscat la victòria des del primer instant.

Tot i picar pedra i gaudir de diverses ocasions en el primer temps, ha calgut esperar fins a la segona meitat per trobar el premi del gol. A la primera, ni Alarcón, ni Dani Rodríguez ni Unai Hernández han pogut superar el porter Isaac, en les primeres arribades perilloses dels culers.

Unai Hernández marca el camí del títol

A les acaballes del primer temps, també Dani Rodríguez en un contracop i Rubén Cantero en el córner posterior no s'han quedat massa lluny de desfer la igualada, però el Cornellà ha pogut aguantar fins al descans sense encaixar.

JUVENIL A CAMPIONS

A la represa, el camp s'ha inclinat definitivament cap a la porteria cornellanenca, i tot i que Isaac ha pogut aturar un primer xut de Toni Caravaca, pocs minuts després ha caigut el golàs d'Unai Hernández, amb un xut potent des de fora de l'àrea que el col·locava, amb 10 gols, com el màxim golejador culer i obria definitivament les portes del títol (1-0, min. 51).

Alarcón dicta sentència

Però Ángel Alarcón, que aquest cap de setmana no estava convocat amb el primer equip, també ha volgut igualar la desena de gols en Lliga i ha estat el més llest de tots en aprofitar un mal refús del porter visitant per definir a plaer (2-0, min. 67).

Amb més de vint minuts pel final, tot i que els blaugrana han tingut alguna ocasió per marcar el tercer, el ritme ha baixat i qui ha tingut el seu moment de protagonisme ha estat el porter culer Nono. Avui titular per la convocatòria d'Astralaga amb el Barça Atlètic, ha hagut d'aturar un mà a mà que podria haver complicat el triomf al minut 83. Però al final, el Cornellà ha pogut retallar distàncies en el temps afegit amb un gol estèril de Garrido (2-1, min. 91) que no ha impedit que els culers celebressin una victòria que té gust a campionat.

Quarta Lliga consecutiva

Amb el títol conquerit aquest dissabte el Juvenil A suma la quarta Lliga consecutiva, un fet que rubrica el bon treball realitzat en la formació dels jugadors. De fet, la superioritat blaugrana es veu palesa en l’última dècada, on el blaugranes han guanyat 7 de les últimes 10 temporades: 2022/23, 2021/22, 2020/2021, 2019/20, 2017/18, 2016/17 i 2013/14.

Amb la Lliga a la butxaca, el Juvenil A del Barça també aconsegueix la classificació per a la disputa de la Copa de Campions. El rival será l’Athletic Club o l'Eibar als quarts de final amb l’anada el 10 de maig, i la tornada el diumenge 14 de maig a l’Estadi Johan Cruyff.

Fitxa del partit

Juvenil A: 2

Cornellà: 1

Juvenil A: Antonio Gómez; Joan Anaya (Martin Georgiev 65'), Héctor Fort, Rubén Cantero, Xavi Moreno (Gerard Goonzález 85'); Biel Vicens, Toni Caravaca, Unai Hernández (Gerard Hernández 85'); Dani Rodríguez (Marc Guiu 75'), Ángel Alarcón i Derek Cuevas (Luzzi 85').

Cornellà: Isaac Vila, Marc Jurado (Albert de Verdonces 80'), David Pons, Dani Rubio, Iván Ortega, Pedro Soma, Iker Fernández (Nico Silva 56'), Ferrán Durán (Izan González 56'), Carles Garrido, Adrián Bibo (Joan Serra 88') i Xavier Finot (Luisao Macías 56').

Gols: 1-0, Unai Hernández (min. 51); 2-0, Ángel Alarcón (min. 67); 2-1, Carles Garrido (min. 91)

Àrbitre: Lluís Espallargas. Ha amonestat a Joan Anaya, del Barça, i a Bobi i Jurado, del Cornellà.