Definit el calendari i el format de les competicions de Lliga Juvenils

Definit el calendari i el format de les competicions de Lliga Juvenils

El Juvenil A de Franc Artiga debutarà a la Divisió d’Honor Juvenil davant el Mallorca l’1 de novembre, en un nou format de competició que ha fet públic la Reial Federació Espanyola de Futbol

La Reial Federació Espanyola de Futbol ja ha fet públic el calendari i el format de la Divisió D’honor Juvenil. Enguany, com a mesura excepcional pel Covid-19, ha canviat el format de la competició. D’aquesta manera, participaran un total de 142 clubs, distribuïts en 7 grups de competicions, dels quals sis estaran formats per 20 equips i un grup estarà format per 22 equips.

La competició es desenvoluparà en dues fases, de les quals, la primera correspondrà a la competició regular i la segona englobarà dues fases específiques: Segona fase per a la Copa de Campions i Segona Fase per a la Permanència a la Divisió d’Honor.

En aquesta primera fase, es configura un total de 18 partits en 18 jornades per els grups de 20 equips i en 22 partits en 22 jornades pel grup de 22 equips, a disputar en cada subgrup de 10 o 11 equips que s’han configurat, en la mesura del possible, amb equips que formen part de les mateixes federacions territorials o proximitat geogràfica.

El Juvenil A del FC Barcelona formarà part del subgrup A del grup 3 de la Divisió D’honor Juvenil i s’enfrontarà a doble volta mitjançant el mètode de sistema de punts tradicional. Els cinc primers classificats de cada subgrup accediran a la segona fase per a la Copa de Campions, mentre que els classificats en les restants posicions accediran a la Segona Fase per a la Permanència en Divisió D’honor.

Una altre de les novetats d’aquest format, serà que els punts obtinguts en aquesta primera fase, així com també, els gols a favor i en contra, s’arrastraran a la següent fase, començant cada equip amb la seva fase específica amb els punts i gols obtingut a la Primera fase.

3200X2000 JUVENIL A CAT

Segona Fase per a la Copa de Campions

Participaran els clubs que hagin quedat en els cinc primers llocs de cada subgrup. Els equips del subgrup A s’enfrontaran als 5 primers del subgrup B, a una sola volta, i en cap cas, es podran enfrontar els equips que han participat en el mateix subgrup. Per tant, es configuren 5 partits, en 5 jornades. El punts en aquesta fase se sumaran als de la primera i el primer classificat serà el campió de Lliga. Tots els campions de Lliga de cada grup, sumats al millor segon dels 7 grups, es classificaran per a la Copa de Campions.

En el cas de no quedar entre els cinc primers, del sisè a l’últim de cada subgrup s’enfrontaran a una volta, en què també s’arrastraran els punts. Els que quedin últims de cada grup en aquesta segona fase, descendiran a la Lliga Nacional Juvenil.

Lliga Nacional Juvenil

Pel que fa a la Lliga Nacional Juvenil, on hi ha el Juvenil B del FC Barcelona dirigit per Óscar López, el format de la competició serà exactament el mateix que a la Divisió d’Honor, amb la diferencia que només passaran els primers classificats de cada subgrup de la primera fase cap a la segona fase per intentar assolir l’ascens a la Divisió d’Honor i determinar-ne el campió.

La resta disputaran una segona fase per intentar mantenir la permanència a la Lliga Nacional Juvenil.

WhatsApp Image 2020-09-24 at 16.20.41 (1)

Declaracions de Franc Artiga, tècnic del Juvenil A:

“Primer de tot hem de dir que és una alegria poder tornar a competir setmana rere setmana perquè per això entrenem. Esperem tenir la sort i la responsabilitat de tenir la continuïtat i tan de bo no haguem d’aturar la competició”.

“Entenem que aquest format de competició que s’ha fet és una mesura excepcional i que s’ha fet amb les millors intencions. El nostre grup conformat pels equips de Barcelona ciutat, Girona i Balears, és una mesura per facilitar els desplaçaments a les illes amb l’aeroport de El Prat a prop. Però és evident que està clar que han quedat dos grups totalment diferents. Un grup on hi ha els 8 primers classificats, menys el Saragossa, dels últims dos anys a la Divisió d’Honor. És un repte importantíssim, però aquest sistema d’arrastrar els punts de la primera fase a la segona, és molt fàcil que a la segona fase pràcticament sigui molt difícil atrapar els primers classificats de l’altre grup.

“Serà molt complicat, la competència es brutal, cada partit del nostre subgrup es d’alt nivell, on per suposat que ens deixarem tots molts punts. A priori, l’altre grup, el Saragossa sembla que ho tindrà més fàcil”.

“Tot i això, som el FC Barcelona, per nosaltres és un repte i tenim l’obligació de formar jugadors, i sense cap mena de dubte, competirem al màxim nivell i intentarem ser el màxim de competitius cada setmana. Ja estem treballant des de ja perquè l’1 de novembre s’inicia la Lliga. Hem d’estar en perfectes condicions per afrontar aquesta lliga de 10 equips que serà de les millors lligues que haurem jugat els darrers anys”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut