Barça – Sporting Huelva: Campiones de la Copa de la Reina! (6-1)

Les blaugranes tanquen una temporada amb els tres títols estatals després de guanyar la final a Alcorcón amb el gol en pròpia porteria de Fisher i les dianes de María León, Crnogorcevic, Pina, Martens i Alexia

La Supercopa d’Espanya, la Lliga... i ara també la Copa de la Reina! El Barça Femení tanca la temporada 21/22 amb la triple corona estatal després de guanyar la final disputada a Alcorcón contra l’Sporting de Huelva (6-1). Ho ha fet amb un gol en pròpia porteria de Fisher i les dianes de María León, Crnogorcevic, Pina, Martens i Alexia que permeten a les de Jonatan Giráldez sumar la novena Copa per al palmarès del Femení, el cinquè doblet de Lliga i Copa i la segona vegada a la història que s’aconsegueixen els tres títols nacionals.

En un partit amb domini blaugrana des del primer moment, i que s’ha començat a tenyir dels colors del Barça una mica abans de la primera mitja hora de joc, el resultat al descans ja ha posat de cara la final (2-0). I això que l’Sporting ha aguantat bé els primers compassos i les primeres aproximacions culers, i fins i tot es podria haver avançat amb una pilota al pal d’Anita Marcos i una rematada a boca de canó de Keane posterior que ha sortit desviada (min 20).

photo5807564734118082613

Però, quan més patia el conjunt culer, una jugada embolicada dins l’àrea de l’equip andalús ha començat a decantar la final. Ha passat en una rematada de cap de Marta Torrejón que s’ha topat contra el pal, però que entre Fisher i Dolan han acabat per enviar al fons de la xarxa (1-0, min 25). A més, uns minuts després, en un córner, María León ha pogut fer el segon amb una nova rematada de cap (2-0, min 32) per posar el marcador amb què s’ha arribat al descans.

A la represa el Barça ha buscat ampliar diferències i, tot i que l’Sporting ha posat emoció amb un gol de Castelló després de caçar un refús (2-1, min 62), el Barça ha aconseguit el seu objectiu en un nou córner. Novament servit per Martens, com en el de Mapi, però aquesta vegada amb un cop de cap de Crnogorcevic (3-1, min 71).

photo5807564734118082725

Ni amb el títol a tocar, però, el Barça ho ha deixat d’intentar i Clàudia Pina, després de caçar un refús d’Alexia, ha rematat de primeres amb la punta de la bota per fer el quart (4-1, min 80). També s’ha sumat a la llista de golejadores Lieke Martens, que ha completat les seves dues assistències amb un gol de cap (5-1, min 86). Finalment, el colofó de la temporada l’ha posat la reina, Alexia, que ha fet el 6-1 definitiu (6-1, min 92) per tancar una final de la Copa de la Reina de color blaugrana. Felicitats, CAMPIONES!

LA FITXA

Barça Femení, 6

Sporting Huelva, 1

Barça: Paños, Paredes, María León, Pina, Marta (Crnogorcevic, min 57), Mariona (Andrea Pereira, min 70), Alexia, Aitana (Patri, min 57), Rolfö (Leila, min 57), Martens i Engen.

Sporting: Dolan, Cinta Costa, Judith, Fatou Kanteh (Cristina Gey, min 83), Fisher (Paula Romero, min 83), Anita Marcos, Keane, Patri Ojeda, S. Castelló, Chini (Abilda, min 83) i Edgren (V. Santana, min 46).

Gols: 1-0, Fisher, en pròpia (min 25). 2-0, María León (min 32). 2-1, Castelló (min 62). 3-1, Crnogorcevic (min 71). 4-1, Pina (min 80). 5-1, Martens (min 86). 6-1, Alexia (min 92).

Àrbitra: Zulema González González.