FC Barcelona - Olympique de Lió: S'escapa la Champions (1-3)

Les culers cauen a Torí després d'una dura primera meitat, on les franceses han marcat tres gols ràpids molt difícils de remuntar

No ha pogut ser. S'escapa la final de la UEFA Women Champions League davant l'Olympique de Lió (1-3) després d'una primera mitja hora demolidora de les franceses. Una gran efectivitat de l'OL, marcant tres gols a la primera part, han deixat la final molt difícil per a les culers, que tot i així han lluitat fins al darrer sospir però sense encert.

Efectivitat francesa

El partit ha començat de la pitjor manera possible per a les culers, i als sis minuts de joc, una brutal canonada d'Henry avançava a les franceses (0-1, min. 6). El Barça ha intentat reaccionar ràpidament amb dues ocasions molt clares per a Jennifer Hermoso, però el Lió ha tornat a castigar amb gol: Hegerberg, aprofitant una bona centrada de Bacha, feia el segon (0-2, min. 23).

El Barça seguia buscant el gol, però de nou el Lió, aquest cop mitjançant Macario, tornava a augmentar diferències (0-3, min. 33) aprofitant un mal refús defensiu culer. Amb el 0-3, el partit es posava molt costa amunt, però Alexia, aprofitant una bona centrada de Graham, donava vida al Barça amb un gol abans del descans (1-3, min. 41).

Insistència... però sense encert

Ja a la segona part, el Barça ha buscat amb insistència el gol que les fiques de ple dins de la final, i malgrat i les arribades, es resistia. Giráldez ha mogut la banqueta donant entrada a jugadores com Oshoala, Martens, Pina o Crnogorcevic, però tampoc han trobat l'encert de cara a gol.

Patri, amb una brutal canonada al travesser, Oshoala, amb dues bones rematades, o Crnogorcevic, amb un xut que marxava fregant el pal, tenien les ocasions més clares, però sense encert. Finalment, el marcador no s'ha tornat a moure en tota la segona part i el Lió s'ha acabat enduent la final. Tot i l'esforç blaugrana fins al darrer sospir, s'escapa la final per a les culers, que no han pogut tancar amb el títol una gran campanya a la UWCL.

L'afició, bolcada a Barcelona i Torí

Malgrat el resultat advers, l'afició blaugrana ha estat de 10. Tant a Barcelona com a Torí. Els milers d'aficionats i aficionades que han viatjat a la ciutat italiana han tenyit les grades del Juventus Stadium dels colors blaugrana, animant de principi a fi i creant un gran ambient durant tot el matx.

Però també a Barcelona, on s'han reunit una gran quantitat de culers a la Plaça Catalunya per gaudir del partit en directe des d'una pantalla gegant, on també han animat a les culers fins al final.

FC Barcelona, 1
Olympique de Lió, 3

FC Barcelona: Paños, Torrejón (Crnogorcevic, 59'), Paredes, Mapi León, Rolfö (Pina, 75'), Aitana, Patri Guijarro, Alexia, Graham Hansen, Jenni Hermoso (Oshoala, 46'), Mariona (Martens, 59').
Olympique de Lió: Endler, Carpenter (Buchanan, 14'), Renard, Mbock (Cayman, 81'), Bacha, Horan, Henry, Macario, Cascarino (Morroni, 81'), Hegerberg, Malard (Le Sommer, 73').
Gols: 0-1, Henry (min. 6); 0-2, Hegerberg (min. 23); 0-3, Macario (min. 33); 1-3, Alexia (min. 41).
Àrbitra: Lina Lehtovaara. Groga a Mapi León i Paredes per part culer, a Hegerberg, Macario i Morroni de l'OL.