10 coses que cal saber abans de la final de Champions de Torí

10 coses que cal saber abans de la final de Champions de Torí

Repassem el més destacat abans de la gran final de la UWCL entre el Barça i l'Olympique de Lió

S'apropa la gran final de la Champions Femenina! Aquest dissabte (19 hores, Torí), tindrà lloc la gran final de la UEFA Women's Champions League entre el FC Barcelona i l'Olympique de Lió. Les culers afronten la segona final consecutiva en busca d'un nou títol, que culminaria un camí espectacular a Europa. A continuació, repassem diverses dades relacionades amb la Champions barcelonista: 

El camí cap a Torí

Les culers van culminar una fase de grups perfecta, guanyant 18/18 punts al superar els sis partits amb victòria: 4-1 a l’Arsenal, 0-2 al Køge, 4-0 al Hoffenheim, 0-5 de nou a les alemanyes, 5-0 davant el conjunt danès i finalment 0-4 a Londres. Posteriorment, 1-3 i 5-2 contra el Reial Madrid a quarts i triomf per 5-1 i derrota 2-0 (l’única del curs) a les semifinals davant el Wolfsburg.

25 jugadores utilitzades

Rolfö, amb 10 partits, és l’única que ha participat en tots els partits. La segueixen, amb nou, Alexia, Aitana, Torrejón, Engen, Paredes, Leila i Paños, d’un total de 25 jugadores utilitzades.

2022-03-30_FCBFEMENIvsREALMADRID_19

L’equip més golejador del campionat

En total, les culers han anotat 37 gols en 10 partits durant l’actual edició de UWCL. Una mitjana de 3’7 gols per partit que situa a les culers com l’equip més golejador del campionat, seguit del PSG (32 gols) i Lió (28). A més, les blaugrana han aconseguit mantenir la porteria a zero en cinc partits, la meitat.

L’ADN Barça, present

A més, segons les estadístiques de la UEFA, el Barça és l’equip amb més possessió (66’3%) de la competició, també qui més precisió en la passada té (88’7%) i qui més xuta a porta (284 rematades).

Alexia, la Pitxitxi de la competició

La capitana blaugrana acumula un total de 10 gols a la Champions 2021/22, i es troba al capdamunt de la classificació de màximes golejadores, igualada amb Waßmuth, del Wolfsburg. La resta de golejadores culers són Jenni Hermoso (5), Aitana (4), Rolfö (3), Torrejón, Graham, Pina i Martens (2), i Engen, Paredes, Leila, Mapi León, Mariona, Oshoala i Crnogorčević (1).

2022-04-22_FCBFEMENIvsWOLFSBURG_51

Rolfö, la blaugrana més assistent

La sueca és la segona jugadora amb més assistències de la competició, amb un total de sis, només superada per Bacha, de l’Olympique de Lió, amb vuit passades de gol.

Nou jugadores que poden jugar la seva 3a final com a blaugranes

Un total de nou jugadores de l'actual plantilla van participar en les dues finals anteriors: Paños, Torrejón, Mapi León, Leila, Aitana, Alexia, Martens, Mariona i Oshoala. Si participen també en la final de dissabte, disputaran la seva 3a final de Champions com a culers en tres anys. Històric.  

Un Camp Nou de rècord

També cal recordar que, tant al partit de tornada dels quarts de final contra el Reial Madrid com a l'anada de les semifinals contra el Wolfsburg, les culers van omplir un Camp Nou de rècord, assolint un nou rècord mundial d’assistència del futbol femení amb un total de 91.648 assistents. Prèviament, al Clàssic ja esmentat, també es va superar el rècord (91.553) però va quedar de nou superat per les pròpies culers un mes després contra les alemanyes. 


Afició a Torí 

A més, s'espera també una gran mobilització d'aficionats i aficionades blaugranes cap a Torí, on les culers buscaran poder celebrar un nou títol amb les grades plenes, ja que la darrera final de Champions es va disputar a porta tancada. 

A pel tercer títol de la temporada

Després d'aconseguir la Supercopa d'Espanya i el campionat de Lliga (de manera perfecta, amb 30 victòries en 30 jornades), les noies de Jonatan Giráldez buscaran assolir el tercer títol de la temporada, la qual suposaria la segona Champions de la història del futbol femení blaugrana.

AC205204

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut