Barça Femení – Atlètic de Madrid: Finalitzen la Lliga com a imbatudes! (2-1)

Barça Femení – Atlètic de Madrid: Finalitzen la Lliga com a imbatudes! (2-1)

Les blaugranes tornen a fer història i es converteixen en la primer equip capaç de guanyar tots els 30 partits de la Primera Lliga Iberdrola

La millor Lliga de la història assolida per un grup de jugadores evocades a fer història ja és realitat. I és que amb el triomf davant l’Atlètic de Madrid segellat gràcies a dos gols matiners d’Irene Paredes i Aitana Bonmatí (2-1), el Barça Femení ha aconseguit tancar la Lliga amb un ple de victòries: 30 de 30. Aquest triomf donarà la confiança necessària a les noies de Jonatan Giráldez per encarar la final de Champions League que disputaran el pròxim dissabte 21 de maig a Turí.


A més, el partit ha servit per acomiadar amb un acte molt especial a la jugadora amb més partits oficials de la història de l’equip femení barceloní. Davant un Johan Cruyff que s’ha omplert de seguidors culers, Melanie Serrano ha posat punt final a una carrera que, sempre inspirant barcelonisme, ha canviat la història del futbol femení.

Comença un setge blaugrana...

Decidides a demostrar determinació des del xiulet inicial, el Barça s’ha avançat de manera prematura en el marcador. Després d’uns primers minuts de clara superiorat blaugrana, Alexia Putellas, a la sortida d’un córner, ha citat al segon pal a una Irene Paredes que s’ha imposat a tota la rereguarda atlètica amb una bona rematada de cap que ha situat la primera diana en l’electrònic (1-0, min. 11).

Un cop arrencat el tap, qui ha recollit els focus que havia acaparat la central basca ha estat Sandra Paños, capaç d’aturar l’aproximació més perillosa de les visitants traient a col·lació tots els seus reflexos. Així, neutralitzat l’únic esglai de les madrilenyes, el protagonisme ha recaigut de nou a la porteria defensada per Lola Gallardo.

S’han anat succeint els minuts amb un clar domini culer que s’ha anat accentuant de forma progressiva fins que Aitana Bonmatí, amb una centrada rasa des del sector esquerre que s’ha acabat enverinant i que la porteria rival només ha pogut aturar un cop la pilota ja havia sobrepassat la línia de meta, ha tornat a fer esclatar de rauxa a les 5.179 persones aplegades a les grades (2-0, min 23). D’aquesta forma, amb els només d’Irene Paredes i Aitana reflectits als dos marcadors principals del Johan Cruyff, les de Jonatan Giráldez han marxat al descans donant un pas de gegant per finalitzar la lliga com a imbatudes.

... que conclou amb un comiat històric

Després d’un primer acte marcat per l’alt vertigen ofensiu, la segona meitat ha donat pas a un partit molt més tàctic. Amb un Atlètic de Madrid que s’ha vist obligat a pujar línies per tal d’intentar donar la volta al resultat vigent, el Barça ha imposat la seva llei amb possessions més llargues.

Precisament en una d’aquestes jugades, una combinació a la banda esquerra de l’àtac barceloní, protagonitzada per Alexia, Rölfo i Mariona ha conclòs amb una precisa centrada de la ‘9’ culer cap Jenni Hermoso. Ara bé, quan la davantera madrilenya estava a punt de finalitzar la jugada, Van Dongen ha tombat a la jugadora blaugrana de forma clara, provocant un penal i la seva consegüent expulsió. No obstant això, Alexia Putellas no ha pogut transformar la pena màxima a causa d’una gran intervenció de la portera visitant.

La resposta de les ‘colchoneras’ davant aquesta fràgil situació ha estat valenta i, gràcies a una bona volea d’Amanda Sampedro, han pogut retallar distàncies (2-1, min. 64). La diana atlètica, però, no ha aturat un dels moments més especials de la jornada. Després de rebre un emocionant passadís format per part de les jugadores d’ambdós conjunts, Melanie Serrano ha ingressat al terreny de joc per disputar els seus darrers minuts com a professional. Els darrers instants de la històrica jugadora blaugrana han estat trepidants. Un intercanvi de cops entre dos equips que lluitaven per objectius diferents s’ha apoderat d’un partit que ha finalitzat amb l’expulsió d’Aitana Bonmatí en aturar una ocasió manifesta de gol visitant. Així, les blaugranes han serrat les dents fins al final i s’han endut tres punts que passaran a la història.

La Fitxa:

Barça Femení, 2

Atlético de Madrid, 1

Barça Femení: Paños, Paredes, María León, Graham Hansen (Martens, min. 81), Marta, Mariona, J.Hermoso (Oshoala, min. 63), Alexia Putellas, Patri Guijarro, Aitana Bonamatí, Rolfö (Melanie Serrano, min. 65).

Atlético de Madrid: Gallardo, Laia Aleixandri, Van Dongen, Sampedro (Ludmila, min. 82) Maitane, Santos (Frisbie, min, 67), Menayo (Simon, min. 78), Meseguer, Kgatlana (Ajibade, min. 46), Shei, Banni (Castellanos, min. 66).

Gols: 1 – 0, Irene Paredes (min. 11); 2 – 0, Aitana Bonmatí (min. 23); 1 – 2, Sampedro (min. 64).

Àrbitra: Arantza Gallestegui. Ha amonestat amb targeta vermella a la local Aitana Bonmatí i a la visitant Van Dongen. Amb targeta groga ha amonestat a la local Irene Paredes i a la visitant Maitane.  

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut