FC Barcelona B – Atlètic Balears: Triomf per ser líders (2-1)

Després de cinc jornades de Lliga, els de Gerard López sumen la quarta victòria i assalten la primera plaça després de superar els balears, amb un gol en pròpia porteria de David Prieto (min 64) i un altre de Rodrigo Tarín (min 85)

El Barça B fa un pas endavant en la taula classificatòria. Els de Gerard López han aprofitat l’empat de l’Ebro contra el Badalona (1-1) amb un triomf contra l’Atlètic Balears (2-1), i passaran tota la setmana com a primers classificats del grup 3 de la Segona B, amb 12 punts. Ho han fet amb un resultat patit fins al final, però que ha fet que el filial recuperés el camí del triomf, després de la primera derrota a la Lliga contra l’Alcoià i malgrat l’absència per lesió de Marc Cardona.

Tot i això, el tècnic del B ha tornat a apostar per un onze ofensiu, en què ha destacat la presència del davanter juvenil Jérémy Guillemenot, que ja es va estrenar com a golejador a El Collao. Aquest cop, però, els autors de les dianes blaugrana que han permès assaltar la primera plaça han estat menys habituals. El primer, de fet, ha estat marcat en pròpia porteria, després d’una acció de Rafa Mujica, que ha topat amb David Prieto, mentre que el gol del triomf ha arribat a través d’un cop de cap del central Rodrigo Tarín, ja en el minut 85.

Tempteig inicial

La primera meitat no ha estat gaire ofensiva. Els de Gerard López han dominat territorialment, però no han pogut posar en gaires problemes Carl. D'una banda, per la contenció amb què ha jugat l’Atlètic Balears durant la primera meitat. De l'altra, per la manca d’encert final en la rematada. Només dues accions d’Alberto Perea –la primera, en una acció individual que el porter alemany de l’Atlètic Balears ha refusat (min 16), i la segona, en un xut que ha anat alt (min 29)- han estat a punt de moure l’electrònic del Miniestadi durant els primers 45 minuts.

S’accelera el ritme

El d’Albacete, però, ho ha seguit intentant, després del pas pels vestidors. Aquest cop, amb força més perill, tot i que tampoc ha tingut encert. Primer, ha fet aixecar els més de 1.000 espectadors del Mini amb un retall sec i amb una rematada a boca de canó, però que Carl ha acabat desviant a córner (min 50). Només dos minuts després, Perea s’ha inventat una jugada amb Jesús Alfaro, que ha substituït el juvenil Guillemenot, però el xut amb rosca del mateix Alfaro ha sortit fora fregant el pal (min 52).

Amb un Barça a la recerca del primer gol, finalment aquest 1-0 ha arribat en un refús. Perea ha iniciat la jugada, però ha estat Rafa Mujica el jugador que ha rematat contra el porter. La bona sort, però, ha caigut del cantó blaugrana i l’esfèrica ha rebotat en el cos del jugador de l’Atlètic Balears David Prieto abans de colar-se a l’interior de la xarxa (1-0, min 63).

Final apoteòsic

L’alegria local, però, no ha durat gaire, perquè Xisco ha aconseguit l’empat en un xut ras que no ha pogut aturar Suárez (1-1, min 73). El que sí que ha pogut aturar han estat un parell de rematades perilloses, que han estat a punt de significar l’1-2. La més clara, en una acció de Rubén Jurado, en què Suárez ha tret una mà increïble (min 81). Però en un final boig, amb els dos equips a la recerca del triomf, el Barça s’ha aconseguit emportar el tres punts després d’un cop de cap de Rodri Tarín en un servei de cantonada (2-1, min 84). Un resultat que el Barça ha pogut defensar i que ha significat el tercer triomf consecutiu al Miniestadi, el quart de la temporada en cinc partits de Lliga, i que permet els de Gerard López ocupar la primera posició a la taula.