Sisè ascens del Barça B a la Segona Divisió A

Sisè ascens del Barça B a la Segona Divisió A

La pròxima campanya serà la 23a temporada del filial a la categoria de plata

Amb la victòria davant el Racing de Santander en la darrera eliminatòria per pujar a la divisió de plata, el Barça B ja ha ascendit fins a sis vegades a Segona Divisió A. Les altres temporades van ser la 1973/74, la 1981/82, la 1990/91, la 1997/98 i, la darrera, la 2009/2010, després d’eliminar el Sant Andreu. Aquell curs, amb Luis Enrique d’entrenador, a l’equip ja hi jugava Sergi Roberto, ara al primer equip. D’aquesta manera, la temporada que ve serà la 23a en què el filial barcelonista jugarà a la segona màxima divisió espanyola.

A més, cal recordar que en aquest equip que ha aconseguit pujar de categoria hi ha quatre jugadors que van patir ara fa dos anys el descens al mateix Barça B: Gumbau, Palencia, José Suárez i Kaptoum han continuat a l’equip tot i baixar a la Segona Divisió B i han estat protagonistes en l’ascens cap a la categoria de plata dues temporades després.

També ha estat el primer ascens de Gerard López. El tècnic, en els dos anys que fa que està al capdavant del Barça B, ha dirigit l’equip en un total de 82 partits, i aquest segon ha estat el més exitós amb un balanç de 27 victòries, 8 empats i 9 derrotes, 90 gols marcats i només 36 d’encaixats en 44 duels.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut