Barça Atlètic 4-2 Madrid Castilla: Cop d'autoritat per començar

El filial blaugrana s'endú el partit d'anada contra els merengues amb un gran futbol i un parell de genialitats de Luismi Cruz en els minuts finals d'un duel vibrant

Triomf d'orgull del Barça Atlètic en el primer dels dos Miniclàssics de Play-off contra el Madrid Castilla (4-2). El filial culer ha hagut de remuntar el gol inicial dels blancs, i després de tornar a veure's amb empat a dos, dues genialitats de Luismi Cruz han desnivellat el matx en uns minuts finals catàrtics al Johan Cruyff.

Cop inicial per acabar remuntant

D'entre l'ambient de luxe a l'altura de la transcendència del partit que s'ha viscut a l'Estadi, amb un total de 4.324 culers que no han deixat d'animar, també hi ha hagut una important representació del primer equip, encapçalada pel capità, Sergio Busquets, i conformada també per Ronald Araujo, Alejandro Balde, Gavi, Marcos Alonso i Julián Araujo.

Tots ells han vist com després d'uns primers minuts de tempteig ha arribat el cop en forma de gol merengue. Álvaro Martín ha recuperat la possessió en mig camp, i després de la conducció ha habilitat Nico Paz perquè l'hispanoargentí, després d'un retall, acabés superant Arnau Tenas (0-1, min. 13).

Reacció culer abans del descans

Però la resposta blaugrana ha estat immediata. En una connexió amb accent marroquí, Moha ha penjat una falta lateral que Chadi Riad ha pentinat al fons de la xarxa (1-1, min. 19) i el Johan ha embogit amb la igualada. Un empat que semblava que imperaria a la mitja part quan els blaugrana s'han salvat per poc del gol blanc amb un refús d'Arnau Tenas que Álvaro Rodríguez ha estat molt a prop de convertir en l'1-2, però l'últim somriure de la primera part ha estat blaugrana.

chadi riad roberto

Luismi Cruz ha estat atent, primer, per recuperar la possessió i després, per aixecar el cap i veure tot sol Roberto, perquè la connexió andalusa capgirés el marcador en una de les últimes del primer temps (2-1, min. 44).

El Castilla empata amb un penal dubtós

A la represa, el primer intent ha estat de Luismi, que tot i no dirigir bé el seu cacau ha començat a afinar la punteria pel que acabaria venint al final. Abans que el d'El Puerto de Santa Maria deixés bocabadat per partida doble el Johan, els blancs han empatat amb un penal transformat per Dotor (2-2, min. 68).

El Barça tenia clar que no volia jugar a Valdebebas, el proper diumenge (20.00 hores), amb un empat a l'anada, i tot i que el xut de Txus Alba s'ha trobat amb Luís López, ha arribat el moment de glòria de Luismi Cruz.

photo1685824933 (1)

El show de Luismi

Quan li ha caigut la pilota, probablement, només ell ha imaginat el que ha acabat passant. Amb una vaselina espectacular per sobre del porter merengue ha fet esclatar els culers (3-2, min. 76), que gairebé sense temps per a recuperar-se d'aquesta primera obra d'art, han vist la segona.

El mateix Luismi, quatre minuts més tard, ha teledirigit la pilota a l'escaire del pal llarg amb un efecte tan precís com preciós (4-2, min. 80). Amb uns minuts perillosos per davant, en els quals el filial merengue podria haver retallat distàncies, l'eufòria que s'ha apoderat del Johan ha durat fins al minut 95.

A rematar la feina

En aquell moment, l'àrbitre ha xiulat el final del partit que dictamina que els de Rafa Márquez jugaran a l'Alfredo Di Stéfano amb dos gols d'avantatge que s'hauran de fer bons per tenir un lloc a la final del play-off d'ascens a Segona Divisió.

Fitxa del partit

Barça Atlètic: 4

Madrid Castilla: 2

Barça Atlètic: Arnau Tenas; Álvaro Núñez, Carbonell, Chadi Riad, Diounkou; Casadó, Moha, Txus Alba 8Aleix Garrido 74'); Luismi Cruz (Lamine Yamal 87'), Roberto i Estanis (Fabio 87').

Madrid Castilla: Luís López; Pablo Ramón, Carrillo, Rafa Marín, Marvel, Obrador; Álvaro Martín, Dotor, Mario Martín; Nico Paz i Álvaro Rodríguez (Gonzalo 77').

Gols: 0-1, Nico Paz (min. 13); 1-1, Chadi Riad (min. 19); 2-1, Roberto (min. 44); 2-2, Dotor (min. 68); 3-2, Luismi Cruz (min. 76); 4-2, Luismi Cruz (min. 80)

Àrbitre: Sergiu Claudiu Muresan Muresan; que ha amonestat els blaugrana Txus Alba, Moha, Carbonell i Fabio Blanco i els visitants Nico Paz i Pablo Ramón.