Arnau Tenas renova fins al 2023

Arnau Tenas renova fins al 2023

El porter català amplia la seva vinculació amb el FC Barcelona per a les properes tres temporades ampliables a dues més, amb una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros

El FC Barcelona i el jugador Arnau Tenas, del Juvenil A, han arribat a un acord per a la renovació del seu contracte, ampliant la seva vinculació amb el club blaugrana per a les pròximes tres temporades, fins al 2023, amb dos anys més ampliables. El porter català tindrà una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.

Arnau Tenas ha signat el seu contracte a la llotja de l’Estadi Johan Cruyff, amb la presència del directiu responsable del Barça B, Xavier Vilajoana, i del secretari tècnic del futbol professional, Éric Abidal.

Blaugrana des del 2010

Arnau Tenas, nascut a Vic fa 19 anys, va arribar al Barça l’any 2010, procedent del Vic Riuprimer REFO, per jugar al Benjamí A. Ha passat per totes les categories del futbol formatiu blaugrana on destaca la seva participació en la consecució dels títols de Lliga amb l’Aleví C (2011-12), l’Aleví A (2012-13), l’Infantil B (2013-14), el Cadet B (2015-16), el Cadet A (2016-17), el Juvenil B (2017-18) i el Juvenil A (2019-20). La temporada 2017-18 va participar com a tercer porter a la Final Four de Nyon on el Juvenil A va aconseguir la segona UEFA Youth League de la seva història en superar el Manchester City, a les semifinals (5-4), i al Chelsea, a la final (3-0). El seu perfil és el d’un porter segur sota els pals, valent en les sortides per alt, amb capacitat de lideratge i amb una excel·lent sortida de pilota amb els peus.

Tenas va debutar al Barça B, gràcies a Garcia Pimienta, el 31 de març del 2019, en un partit de Lliga de la Segona Divisió B al Miniestadi contra el Terol, que el filial blaugrana va guanyar per 2-1. Internacional a totes les categories inferiors, destaca la seva participació decisiva en la consecució de la medalla d’or de la selecció espanyola sub-19 en l’Europeu d’Armènia 2019. Espanya va superar Portugal per 2-0 a la final i Tenas va ser inclòs a l’onze ideal del campionat. Aquesta temporada, el porter català no només s’ha consolidat a la porteria del Juvenil A, on ha estat decisiu com a capità en la consecució del títol de Lliga de l’equip de Franc Artiga, sinó que ha participat a força entrenaments amb el Barça B i amb el primer equip. Tenas fins i tot va entrar a la llista de convocats i va viatjar a l’Aràbia Saudita com a tercer porter per jugar la Supercopa d’Espanya.

Declaracions d’Arnau Tenas

“És un dels dies més feliços de la meva vida. Només tinc paraules d’agraïment al Barça per la confiança que m’han donat tot aquest temps.”

“És el primer pas de molts. Començo aquesta nova etapa amb moltes ganes per ajudar l’equip en el que sigui.”

“El Barça és la meva vida i no m’imagino una vida sense el Club.”

“Primer de tot, el principal objectiu és pujar de categoria a la Segona A, preparar-nos bé, perquè ens esperen bons partits i seguir entrenant i donar el màxim de mi.”

“Vull agrair a tots els entrenadors que he tingut que m’han proporcionat tenir aquest nivell amb els peus i futbolístic.”

“Destaco el meu caràcter, un caràcter guanyador i donar sempre el millor de mi per ajudar els meus companys.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut