Barça - Osasuna Magna: Exhibició golejadora per tancar el 2023 (5-4)

El conjunt blaugrana ha superat el Xota, després d'una primera meitat on s'han vist fins a sis gols

Tot i les baixes que continua arrossegant el Barça, els de Jesús Velasco han aconseguit derrotar per 5-4 un Osasuna Magna molt competitiu, sobretot a la primera meitat, on ha marcat  tres dels quatre gols del partit. Amb aquesta victòria, el Barça certifica un gran any a la Lliga. Va sortir victoriós a la 2022/23 i tanca el 2023 sent líder d'hivern.

Festival de gols

Fins a sis gols han vist els espectadors del Palau als primers 20 minuts del partit. Matheus ha avisat ja al minut tres, però sol davant la porteria no ha aconseguit finalitzar bé la passada de Pito. Qui no ha perdonat ha estat el capità, Dyego, quan quatre minuts després amb una gran jugada individual on s'ha desempallegat de dos defenses, ha batut Asier. (1-0). Al minut 11, els culers han celebrat un altre gol, ja que Pito amb una genial autopassada s'ha desfet de la seva marca i des del lateral ha col·locat el 2-0 al marcador. Gran celebració per a la seva renovació fins al 2027. Eloy, però, al cap de tres minuts, ha retallat distàncies amb dos regats sobre André i Erick (2-1).

El Xota no ha permès que el conjunt català es refés del gol i 50 segons després, ha empatat el partit. La 'Pulguita' Geraghty, molt oportunament col·locat, ha aprofitat el xut de Fabinho i amb el cul l'ha desviat cap al fons de la porteria de Dídac. Pito, a les acaballes de la primera meitat, ha recollit un refús de l'Osasuna i ha tornat a avançar els blaugranes al marcador (3-2). Dani Saldise, tot i això, no ha abaixat els braços, i 24 segons després, totalment sol, ha tornat a empatar el partit. Amb el 3-3 ambdós equips s'han dirigit als vestidors, després d'aquesta exhibició golejadora.

Es consuma la victòria

Els de Jesús Velasco han començat els segons 20 minuts igual que han disputat els primers. André Coelho, al minut 22, ha tornat a situar el conjunt barceloní per davant al marcador (4-3), quan ha fet valer l'assistència de Dyego a la sortida d'una falta. Els navarresos han intentat mantenir el ritme als catalans, però Dídac ho ha impedit per partida doble als minuts 29 i 30. Antonio, al minut 36, ha clavat un obús des del seu camp per eixamplar les distàncies al marcador (5-3), en aprofitar que l'Osasuna Magna ja jugava amb porter-jugador.

Fabinho, quan quedava poc més d'un minut de partit, ha retallat distàncies al marcador amb una espectacular jugada individual. Aquest quart gol ha generat cert neguit en el conjunt blaugrana, però els catalans han sabut gestionar la situació amb un gran Dídac i han acabat obtenint la victòria al davant de 4.187 espectadors. Victòria per a tancar el 2023 i per a generar més il·lusió per al 2024.

FITXA TÈCNICA

Barça, 5.
Osasuna Magna, 4.

Barça: Dídac, Antonio, Tapias, Matheus, Pito -cinc inicial- Miquel Freixas. Touré, Kokoro, Aniol, Erick, André Coelho.

Osasuna Magna: Asier, Juninho, Pachu, Linhares, Dani Saldise -cinc inicial- Palazón, Geraghty, Fabinho, Tony, Ion Cerviño, Léo Café, Eloy.

Gols: 1-0, Dyego (min. 7); 2-0, Pito (min. 11); 2-1, Eloy (min. 14); 2-2, Geraghty (min. 15); 3-2, Pito (min. 19); 3-3, Dani Saldise (min. 19); 4-3, André Coelho (min. 22); 5-3, Antonio (min. 36); 5-4, Fabinho (min. 39).

Àrbitres: Manuel Jesús Barrilero, Carlos Enrique Bustos, Xavier García i Montserrat Llamazares. Targeta groga per a Pito.