Barça - Valdepeñas: Amb coratge, cap a les semifinals (3-2)

El doblet de Pito, MVP del partit, i el gol d'Adolfo permeten al Barça passar de ronda en un partit complicat

El Barça de futbol sala avança de ronda a la Copa d’Espanya. Ho fa no sense patir, contra el Viña Albali Valdepeñas, en un partit emocionant i difícil de jugar. Primer, per l’estrena, sempre complicada. Després, per l’ambient, molt ensordidor. I, finalment, pel rival, que s’ha mostrat molt solvent. El gol de Claudino en la primera part, a més, ha obligat els de Jesús Velasco a remuntar. Adolfo i Pito, amb un doblet, han fet els gols per al Barça, que ja pensa en les semifinals.

Remar a contracorrent

El Valdepeñas ha començat molt fort, empès per la seva afició, mobilitzada en massa. Això, i les aturades d’Edu a xuts d’Adolfo i Coelho, els ha donat un plus d’energia que han aprofitat en un córner, quan Claudino ha desviat un xut de Matheus Preá per obrir la llauna (0-1, min 7).

El gol ha complicat el partit, que ha començat a travar-se. El Barça ho ha intentat per terra, mar i aire, però s’ha trobat amb la solidesa d’un Valdepeñas contundent en la defensa. A més, Catela, després d’una jugada personal, s’ha topat amb el pal (min 14), mentre que Pito, en un xutàs, ha estavellat la pilota contra la creueta (min 16) per no poder evitar marxar al descans per sota en l’electrònic.

Remuntada blaugrana

A la represa el guió no ha canviat, amb un Barça a la recerca del gol i de la remuntada. Aquest cop, però, el pal no s’ha interposat en el camí dels blaugrana i Adolfo, després d’una assistència de Sergio González, ha trencat la resistència del Valdepeñas (1-1, min 25). Pocs minuts després, Pito, en una recuperació, ha pogut capgirar el marcador després d’un retall i un xut amb efecte (2-1, min 28).

Caràcter Pito

El Valdepeñas, però, no s’ha rendit i un gol d’Ivi ha tornat a posar l’empat (2-2, min 35). Però Pito, després d’haver estat amonestat en una jugada una mica polèmica, ha tret tot el caràcter i, després d’una passada llarga de Dídac, ha fet un golàs que ha tornat a fer aixecar de la cadira els aficionats culers (3-2, min 36).

Els últims minuts, amb el Valdepeñas jugant amb porter-jugador, han estat emocionants, però Dídac i la defensa han avortat les accions del rival i s’han classificat per a les semifinals de la Copa.

LA FITXA

Barça, 3

Valdepeñas, 2

Barça: Dídac, Ortiz, Catela, Lozano, Pito -cinc inicial- André Coelho, Adolfo, Marcenio, Antonio, Matheus, Sergio González.

Viña Albali Valdepeñas: Edu, Rafael, Boyis, Pol Pacheco, Solano -cinc inicial- Lemine, Claudino, Matheus Preá, Abbasi, Lolo, Bateria, Ivi.

Gols: 0-1, Claudino (min 7), 1-1, Adolfo (min 25). 2-1, Pito (min 28). 2-2, Ivi (min 35). 3-2, Pito (min 36).

Àrbitres: Navarro Rodríguez-Villanueva, Sarabia Eguiluz. Groga a André Coelho, Sergio González, Matheus i Pito, del Barça, i a Solano, Rafa Rato, Boyis i Edu, del Valdepeñas.